Презентація: Хімічний склад жувальної гумки

Про матеріал
Презентація на тему: Хімічний склад жувальної гумки. Створено для учнів дев'ятих класів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хiмiчний складжувальних гумок. Підготував/ла. Gum

Номер слайду 2

Жувальна гумка — кондитерський виріб, призначений для жування не ковтаючи, у вигляді м'якої неїстівної нерозчинної еластичної основи з різними смаковими та ароматичними добавками. Gum

Номер слайду 3

"Батьком" жувальної гумки вважають американця Джона Кертіса. Він відкрив фабрику, яка випускала жуйки "Вершки з цукром" і "Біла гора". Випуск у промислових масштабах почали 23 вересня 1848 року. Тоді бізнес Кертіса не задався і виробництво довелося згорнути, але 23 вересня і зараз відзначають як Міжнародний день жуйки. Iстор. Iя жувальної гумки

Номер слайду 4

Перш. I гумки. У 1871 р. було запатентувано механізм з виробництва гумки, і її змогли робити у великій кількості. В неї додавали екстракт локриці для поліпшення смаку, і замість бруска, жуйку тепер стали робити у формі довгої палички. Це була перша приправлена гумка в США, і називалася вона “Чорним Джеком”.

Номер слайду 5

Користь. Шкода. Користь жувальна гумка приносить лише перші 5-10 хвилин після їжі, так як вона сприяє виділенню шлункового соку,покращує травлення і частково очищає порожнину рота від залишків їжі. Жувальна гумка підтримує рот вологим,стимулює слиновиділення, чим компенсує негативний вплив кислоти на емаль зубів після їжі. При тривалому жуванні жувальної гумки зубна емаль може стати жорсткою і змінити колір. Тривале жування стомлює щелепи і може привести до перенапруження жувальних м‘язів та хворобливих змін. При частому використанні жувальної гумки слинні залози перенапружуються. Якщо постійно жувати жувальну гумку, то з часом зміниться склад слини, може з‘явитися сухість у роті, дискомфорт при пережовуванні їжі і ковтанні.

Номер слайду 6

20% жуйки - гумова основа (смоли, парафін, каучук та ін.) дозволяє розмягчатися під дією температури;60% жуйки - підсолоджувачі (цукрозамінники, глюкоза або цукор);смакові добавки;стабілізатори складу Е-322 (гліцерин) - надають еластичність ;ХIм. Iчний склад ароматизатори;загущувач Е 414 - гуміарабік;емульгатори Е- 422(лецитин, камедь);антиоксиданти- зберігають від окиснення;барвники- оксид тітану (+4).

Номер слайду 7

На перший погляд склад є цілком безпечним для здоров'я, але варто прочитати далі: фенол не виводиться організмом, накопичуючись, він порушує функцію нервової системи, уповільнює зростання. Негативний склад. Бутил і ментол - основна причина алергій. Сорбіт Е 420-сприяє зміні лікувальної дії окремих лікарських засобів, вони, взаємодіючи з сорбітом стають отрутою.

Номер слайду 8

Отже, жувати гумку корисно лише протягом перших 5-10 хвилин після їжі. Не більше однієї-двох пластинок день. В іншому випалку надмірне вживання жувальних гумок може спричинити поганий стан. Жувальна гумка стає причиною руйнування пломб, викликає надмірний розвиток жувальних м’язів, провокує аерофагію (заковтування повітря). Висновок

Номер слайду 9

Дякуюза увагу!

pptx
Пов’язані теми
Хімія, Презентації
Додано
1 травня
Переглядів
387
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку