Презентація "Хімпром у нашій їжі" до уроку "Харчові добавки. Е-числа"

Про матеріал
Дана презентація створена до уроку "Хімпром у нашій їжі". Розробка уроку та додатки до нього також опубліковані мною.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок-тренінг11 клас

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Тема: “Хімпром у нашій їжі ”

Номер слайду 4

План уроку1 Харчові добавки2Історія харчових добавок3 Класифікація харчових добавок4 Е-числа5 Як тлумачити етикетку

Номер слайду 5

Людина народжується здоровою, а всі хвороби приходять до неї через рот с харчовими продуктами. Гіппократ

Номер слайду 6

Знайомство. Щоб зустріти свій 100-річний ювілей я буду…

Номер слайду 7

Очікування. Хочу дізнатись…

Номер слайду 8

Правила тренінгу та формування команд

Номер слайду 9

Продукти харчування та поживні речовини

Номер слайду 10

Продукти харчування та поживні речовини. Харчові продукти – це компоненти їжі, що використовуються в натуральному чи переробленому вигляді як джерело енергії і будівельний матеріал. Поживні речовини — хімічні речовини, які організм отримує з навколишнього середовища, необхідні для життя і росту організму. Поживні речовини входять до складу харчових продуктів.

Номер слайду 11

Харчові добавки

Номер слайду 12

Класифікація харчових добавок. За походженням: Натуральні;Синтетичні.

Номер слайду 13

Класифікація харчових добавок. За технологічним призначенням: Е 100… 182 - барвники;Е 200… і далі - консерванти;Е 300… і далі - антиоксиданти;Е 400… і далі - стабілізатори консистенції;Е 450… і далі, Е 1000 - емульгатори;Е 500… і далі - регулятори кислотності, розпушувачі;Е 600… і далі - підсилювачі смаку і аромату;Е 900… і далі - піногасники, поліпшувачі хліба.

Номер слайду 14

Шкідливі чи корисні?

Номер слайду 15

Класифікація харчових добавок. За впливом на організм: Небезпечні Е-123; Е-510; Е-513; Е-527; Е-102; Е-104; Е-110; Е-210; Е-224; Е-300; Е-320; Е-405; Е-433; Е-450; Е-501…Нейтральні Е-153; Е-160; Е-170; Е-181; Е-200; Е-260; Е-279; Е-290; Е-322; Е-330…Корисні Е-100; Е-101; Е-140; Е-162; Е-163; Е-164; Е-300; Е-440.

Номер слайду 16

Комбінація харчових добавок. Бензойна кислота + Аскорбінова кислота = Бензол Зустрічається в газованих напоях. Впливає на кровоносну систему. Викликає лейкемію, анемію. Нітрит натрію небезпечний при нагріванні Міститься у всіх ковбасних виробах. Актуально з огляду на традицію смажити ковбасу. Нагрівання цукру утворює гідроксиметилфурфурол Міститься у вареннях особливо домашнього приготування, газових напоях темного кольору, фальсифікатах гранатового соку. Найнебезпечніша концентрація – у термічно обробленому меді.

Номер слайду 17

Чому це важливо знати?Купуючи продукти, неодмінно звертайте увагу на їхній склад. Зважайте на те, що назви інгредієнтів на етикетці розташовують за зменшенням їхнього вмісту в харчовому продукті. Увага! Якісні та корисні продукти виготовляють з мінімумом харчових добавок.

Номер слайду 18

Тлумачення маркування етикеток

Номер слайду 19

Здійснити перетворення: Найлегший газ на Землі;Без неї неможливе життя на Землі;Цією речовиною підкислюють напої;Основна складова кісток та зубної емалі.1234

Номер слайду 20

Дякую… Бажаю…

pptx
Пов’язані теми
Хімія, 11 клас, Розробки уроків
Додано
9 квітня 2020
Переглядів
1153
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку