Презентація "Хижі рослини"

Про матеріал

Існують такі, квіти які можуть жити 2000 років. Є такі рослини, які не мають ні кореня, ні стебла, ані листя. І кактуси теж відносяться до незвичайних рослин. Існує фікус, який може нагадувати цілий ліс, хоча це одна рослина.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хижі рослини. Проект по біології.

Номер слайду 2

У світі існуе дуже багато незвичайних рослин.

Номер слайду 3

Існують такі, квіти які можуть жити 2000 років. Є такі рослини, які не мають ні кореня, ні стебла, ані листя. І кактуси теж відносяться до незвичайних рослин. Існує фікус, який може нагадувати цілий ліс, хоча це одна рослина. Є дерева ,які мають стовбур 15 м в діаметрі. Бувають дерева заввишки більше 110 м. Є дерева до яких не можна доторкатися бо отримаєш опік. А ще є рослини-хижаки. Фікус

Номер слайду 4

Рослин хижаків можна віднести до групи гетеротрофів. Рослини хижаки - це, в основному, багаторічні трав'янисті рослини. Вони ловлять комах, в окремих випадках інших невеликих тварин, використовуючи їх в якості додаткового джерела живлення.

Номер слайду 5

Середовищем існування комахоїдних рослин є прісні водойоми або заболочені луги та болота, де спостерігається нестача азотистих сполук, необхідних для росту рослин.

Номер слайду 6

Рослини-хижаки вдаються до лову комах за допомогою ловчих апаратів - видозмінених листків. Такі листки рослин забезпечені спеціальними залозками, що продукують ферменти на зразок пепсину, а також ряд органічних кислот.

Номер слайду 7

Листя рослини хижаки поділяються на групи.

Номер слайду 8

Групи рослин- хижаків. Листя-пастки. Липучі листя. Листя глечики

Номер слайду 9

У рослин-хижаків, що мешкають на суші, коренева система погано розвинена, а у водних вона відсутня зовсім, але й ті, й інші можуть жити, завдяки отриманню поживних речовин з води і грунту.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Найпоширені з них лист-капкан, винерина мухоловка, латаття хижаки, непентес, сарраценія, пухирчатка, росянка.

Номер слайду 12

Я пропоную подивитися видео про те, як винерина мухоловка їсть муху. rrrr

Номер слайду 13

Дякую за увагу!Автор Наваліхіна А. О.

pptx
Додано
2 квітня 2018
Переглядів
4429
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку