Презентація "Хто прославив Україну у світі?"

Про матеріал
Матеріал до уроку "Хто прославив Україну у світі?" Я досліджую світ. 4 клас. І. Грущинська, З. Хитра, І Дробязко.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хто прославив Україну у світі? 4 клас Я досліджую світ

Номер слайду 2

Красивий, щедрий рідний крайІ мова наша солов'їна,Люби, шануй, оберігай. Усе, що зветься ... Україна

Номер слайду 3

ВОЛЯНЕЗЛАМНІСТЬКраїнарідний дім. Батьківщина СИЛА ЄДНІСТЬрідна мовабарвіноксимвол. ГЕРОЇЗМАсоціативний кущ

Номер слайду 4

• Яких видатних українців і українок сучасності ви знаєте?

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Спортсмени, які прославили Українуppt_x

Номер слайду 7

Українці на міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення»

Номер слайду 8

Поміркуй: чи всіх популярних представників шоу-бізнесу можна назвати видатними особистостями? Чи хотілося б тобі прославити Україну?

Номер слайду 9

Тарас Григорович. Шевченко(поет, художник)Леся Українка (поетеса, письменниця)УКРАЇНЦІ, ЯКІ ВДОСКОНАЛИЛИ СВІТІван Якович Франко(поет, прозаїк)

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Богдан Хмельницький(гетьман)Пилип Орлик(гетьман)

Номер слайду 12

Микола Лисенко(композитор)Микола Леонтович (композитор)

Номер слайду 13

Соломія Крушельницька (оперна співачка)

Номер слайду 14

Фізкультхвилинка

Номер слайду 15

Україна подарувала світові багато видатних особистостей. Досягнення українців допомогли змінити світ на краще. Дізнаємося більше про деяких із них.

Номер слайду 16

Володимир Хавкін — видатний епідеміолог, який винайшов вакцини проти небезпечних інфекційних хвороб — холери та чуми. Працював в Індії. За ці видатні відкриття його було призначено директором Бомбейської протичумної лабораторії. Згодом її перетворили на Інститут імені Володимира Хавкіна. Власні кошти — близько пів мільйона доларів — учений заповів для заснування фонду підтримки молодих науковців, що існує й досі.

Номер слайду 17

Микола Пржевальський — відомий мандрівник, дослідник природи, історик, археолог, мовознавець. Походить з українського козацького роду Перевалів. М. Пржевальський зробив великий внесок у наукове пізнання Центральної Азії. Пройшов пустелями й горами Монголії і Китаю, дослідив витоки річки Хуанхе. Відкрив нові види рослин і тварин, що носять його ім’я — ящірка Пржевальського, рододендрон Пржевальського, кінь Пржевальського. Написав книжку про Монголію, яка була перекладена багатьма європейськими мовами.

Номер слайду 18

Марія Примаченко (Приймаченко) — одна з найвідоміших українських художниць. За рішенням ЮНЕСКО 2009-й рік було визнано роком Марії Примаченко. За своє життя художниця створила понад 650 робіт. Вона вважається неперевершеною майстринею народного стилю. У своїх роботах зображувала казкових тварин, квіти та сюжети із селянського побуту. Протягом життя художниці її картини були на виставках у Парижі, Варшаві, Софії і Празі.

Номер слайду 19

Богдан Ступка (актор)Український актор театру і кінолауреат Шевченківської премії За свою кар'єру актор зіграв понад 100 ролей у кіно. Герой України (2011). Під час вручення нагороди на Римському міжнародному кінофестивалі, актор сказав: «Мрією мого життя було, щоб українська культура стала відома в цілому світі. Мрії повинні збуватися, і я щасливий, що маю можливість сприяти цьому.»

Номер слайду 20

Лілія Подкопаєва (гімнастка)володарка 45 золотих, 21 срібної та 14 бронзових медалей тільки на міжнародних змаганнях, не рахуючи національних першостейзасновниця і голова Міжнародного благодійного фонду «Здоров'я поколінь».

Номер слайду 21

Ольга Харлан — українська фехтувальниця, олімпійська чемпіонка 2008 року в командній першості, бронзова призерка Олімпіади 2012 року, шестиразова чемпіонка світу, восьмиразовачемпіонка Європи. Ольга займається фехтуванням з дев’яти років. У спортивному світі її цінують за легкість, швидкість, гнучкість, блискавичність реакції й елегантність бою. У 2020 році у США була випущена для Ольги Харлан персональна копія ляльки Барбі, яка мала вигляд самої спортсменки у фехтувальній екіпіровці.

Номер слайду 22

Запам’ятай і поясни зміст прислів’їв про риси характеру людини.• Хто людям добра бажає, той і собі має.• Високо злетів, та низько сів.• Добре ім’я — найкраще багатство.

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Косенко Наталія Миколаївна
    Гарна робота. Дякую, що дозволяєте нею скористатись
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 4 клас, Презентації
НУШ
Додано
27 лютого 2023
Переглядів
3752
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку