Презентація " Хто такі плазуни?"

Про матеріал

Презентація «Хто такі плазуни?» має на меті познайомити учнів з різноманітністю плазунів, їх зовнішньою будовою, особливостями місця проживання, розмноженням, харчуванням.

Дана презентація дає можливість виділити групу плазунів серед інших груп тварин і розпізнавати їх за істотними ознаками. Допомагає засвоїти елементарні поняття: рослиноїдні, хижі, всеїдні плазуни. Черепашка , ведуча презентації, розказує про пристосування плазунів до навколишнього середовища, до різних умов життя, зокрема, проживання в різних природних угрупованнях: у воді озер та боліт (черепахи, крокодили), в лісі (змії, ящірки), у степу, у горах, у пустелі. Цікаві ілюстрації призначені для того щоб діти могли порівняти звірів за розміром ( полоз чотирисмугий і ящірка гекон кримський).

В презентації широко ілюструються ознаки плазунів, а саме, покрив тіла роговими лусочками, де діти можуть побачити лусочки у збільшеному розмірі та наявність чи відсутність ніг. Додатково знайомляться з поняттям линька у тварин.

Презентація містить багатий ілюстративний матеріал, відеосюжет про розмноження черепах, що сприяє розвитку пізнавального інтересу учнів, задовольняє їх цікавість, допитливість, надає можливість задуматися про значення плазунів у природі і для людини ( пізнавальне, моральне, валеологічне, естетичне, практичне).

pptx
Додано
21 жовтня 2018
Переглядів
1068
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку