Презентація "Художнє випалювання"

Про матеріал
Презентація для проведення майстер-класу для вчителів трудового навчання. Тема: «Технологія художнього випалювання на уроках трудового навчання». Мета: сприяти ефективній та продуктивній праці учасників-педагогів, сформувати знання про процеси оздоблення виробів з деревини, розвивати мислення та кмітливість, уміти застосовувати свої знання на практиці, формувати знання про застосування різних прийомів випалювання, закріпити вміння переносити зображення на виріб за допомогою копіювального паперу; виробити навички контурного випалювання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гребениківська філія Боромлянського НВК Боромлянської с/р. МАЙСТЕР-КЛАС Технологія художнього випалюваня по дереву. Автор:учитель трудового навчання. Калачевський Є. М.

Номер слайду 2

Випалювання - найдавніший традиційний спосіб декорування виробів з деревини. Технікою випалювання в давнину оздоблювали деталі архітектури, знаряддя праці, побутові вироби тощо. В Україні мистецтво художнього випалювання було поширене в районах, багатих на ліс та серед мешканців гірських районів Івано-Франківської, Закарпатської, Чернівецької та інших областей, де здавна розвивалися деревообробні промисли.

Номер слайду 3

З історії випалювання Інструменти для випалюваня (писаки)Метод нагрівання писаків

Номер слайду 4

Випалювач – електричний прилад для випалювання малюнків технікою пірографії (малювання вогнем)Види випалювачів:1) Дротовий випалювач(з регулюванням нагріву пера)2) Стрижневий випалювач( у вигляді паяльника)

Номер слайду 5

Будова випалювача1) Корпус.2) З'єднувані проводи.3) Нагрівальний наконечник (перо).4) Ручка (тримач).5) Регулятор температури випалювання.

Номер слайду 6

Техніка випалювання. Випалювання по дереву – це утворення візерунка за допомогою гарячого штифта. Способи випалювання :1) Крапки2) Лінії3) Штампування4) Прокатка5) Комбінований

Номер слайду 7

Контури випалюванняа) лінії однакової товщиниб) лінії різної товщини

Номер слайду 8

Оздоблення виробів з розфарбуванням

Номер слайду 9

Комп'ютерні технології та випалювання

Номер слайду 10

Практична робота. Підготовка поверхні для випалювання та перенесення контурів малюнка. Зашліфувати поверхню заготовки наждачним папером (вздовж волокон). Перенести малюнок на робочу поверхню.

Номер слайду 11

Правила безпеки праці під час випалюванняумикати електричний випалювач можна лише з дозволу вчителя;корпус випалювача та провідники мають бути непошкодженими;не слід нахилятися близько до місця випалювання через утворення над ним диму, дихати потрібно через ніс;слід берегти руки та одяг від доторкання нагрівних елементів;розігрітий наконечник або штамп потрібно класти на вогне­тривку підставку;після звершення роботи прилад слід вимкнути.

Номер слайду 12

Приклади малюнків виконаних художнім випалюванням

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Шигалевський Владислав Юрійович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Технології, Майстер-класи
Додано
15 січня 2020
Переглядів
8251
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку