Презентація "Художнє випилювання лобзиком"

Про матеріал
Презентація "Художнє випилювання лобзиком" ознайомлює учнів із художнім випилюванням як видом декоративно-прикладного мистецтва, інструментами, матеріалами, правилами та способами випилювання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Варіативний модуль Технологія ажурного випилювання ( 5- 6 клас)Ажурне випилювання як вид декоративно-прикладного мистецтва

Номер слайду 2

Мета: вміти розрізняти вироби оздоблені ажурним випилюванням та характеризувати інструменти і конструкційні матеріали для ажурного випилювання.знати:місце та роль ажурного випилювання в оздобленні виробів;інструменти та пристосування ; вимоги до конструкційних матеріалів; організацію робочого місця; правила безпечної роботи та санітарно гігієнічні вимоги;вміти: розрізняти вироби оздоблені ажурним випилюванням;добирати інструменти які використовуються при випилюванні:організовувати робоче місце;

Номер слайду 3

План уроку1. Ажурне випилювання як вид декоративно – прикладного мистецтва.2. Інструменти та пристосування.3. Конструкційнй матеріали та їх особливості.4. Організація робочого місця, правила безпечної роботи, санітарно гігієнічні вимоги.

Номер слайду 4

Ажурне випилювання - це один з найбільш поширених видів декоративно – прикладного мистецтва, цікаве заняття, якому належить почесне місце в художній творчості дітей.

Номер слайду 5

Зразки виробів

Номер слайду 6

Лобзик. Пилочки. Напилки. Тонке шило Дерев’яний брусок Шліфувальна бумага Інструменти та пристосування

Номер слайду 7

Будова лобзика

Номер слайду 8

Стіл - підставка

Номер слайду 9

Конструкційні матеріали Фанера Дерев'яна дощечка ДВП

Номер слайду 10

Фанера – це декілька шарів шпону, з'єднаних між собою за допомогою клею хрест – навхрест; міцна, однорідна, стійка до зламу в усіх напрямках.

Номер слайду 11

Дерев'яна дощечка – це конструктивний пиломатеріал, який виготовляють при поздовжньому розпилюванні колод з м'яких порід дерев.

Номер слайду 12

ДВП (деревоволокниста плита) – це конструктивний матеріал, який отриманий гарячим пресуванням дрібних волокон деревини та клеючих речовин.

Номер слайду 13

Вимоги до конструкційних матеріалів. Конструкційні матеріали повинні бути сухими. Не повинно бути природних вад деревини. Матеріали повинні бути без механічних пошкоджень.

Номер слайду 14

Організація робочого місця. На робочому місті не повинно бути зайвих речей. Канцелярські інструменти та копіювальний папір з малюнками повинні знаходитись в лівому кутку свого верстака. Столик – поличка повинна бути надійно закріплена у верстаку. Лобзик повинен знаходитись з правого боку верстака. Робоче місце повинно бути добре освітлюватись

Номер слайду 15

Правила безпечної роботи. Роботу починати тільки після дозволу вчителя. Перед початком роботи перевірити справність інструменту. Працювати тільки справним інструментом . Використовувати пристосування для кріплення пилочки. При пиляні не потрібно натискувати на пилочку.

Номер слайду 16

Санітарно гігієнічні вимоги. Під час роботи сидіти прямо. При випилюванні сидіти нерухомо, тільки права рука знаходиться у вертикальному русі. Обов'язково повинні бути нарукавники, халат, головний убір. Деревний пил змітати ганчіркою. Після закінчення роботи провітрити приміщення. Через кожних 20 -25 хв. робити невеличку перерву.

Номер слайду 17

Правильне положення учня під час пиляння

Номер слайду 18

Дякую за увагу

pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
9 лютого 2023
Переглядів
1406
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку