Презентація: "Художні промисли України"

Про матеріал

Презентація містить цікавий та змістовний матеріал, який може бути використаний на уроках географії під час вивчення теми :"Народні промисли". Дана презентація може стати в пригоді під час проведення позакласних заходів на предметних тижнях.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Вишивка

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Стародавній художній промисел, широко поширений в Україні. Сьогодні відповідно до сучасних потреб умеблювання житла й побутових запитів з’являються такі нові види килимових виробів, як накидки на крісла, стільці, журнальні столики, телевізори. Виготовляються також килимові комплекти для салонів легкових автомобілів тощо. Тчуть килими лічильною («рахунковою»), гребінковою («кругляння») та ворсовою техніками Килимарство

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Традиційне ремесло, в тому числі українське, виробництво глиняного посуду з використанням гончарного круга. Гончарі на сьогодні працюють в Косові, Коломиї, Львові, Миргороді. До речі, столицею українського гончарства є чудове містечко Опішне. Поряд із традиційним посудом гончарі виготовляють набори для напоїв, зокрема кавові, декоративну скульптуру, дитячу іграшку. Свої вироби випалюють переважно в електричних печах.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

КерамікА Витвори художньої кераміки з'явились давно. Із кераміки виготовляють посуд, цеглу, черепицю, труби, скульптури, а також керамічні покриття, тощо. В Україні одним з найвідоміших промислів чорнодимленої кераміки вважається Гаварецька кераміка, яку виготовляють у селі Гавареччині, що у Львівській області.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Декоративний розпис Розписування стін хат, а часом і господарських будівель, було дуже популярне на українських землях в давнину, а місцями збереглося й донині. Жінкu розмальовували стіни орнаментами різних кольорів. Найчастіше це були фантастичні дерева з птахами, півниками, щигликами тощо. Зовні розмальовували обрамування вікон та віконниці.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Художня обробка дерева Загалом художня обробка дерева була вже добре розвинена за часів Русі. Відомо, що вже у І тис. н. е. дерево широко використовувалося в будівництві міст і сіл, князівських палаців і фортець. Серед ремісничих професій існували теслярі, ложкарі, бондарі, різьбярі та ін. Техніка обробки дерева була доволі різноманітна: видовбування, вирізування, розпис, випалювання тощо. Одна з найдавніших технік — видовбування — використовувалася для виготовлення побутових речей: посуду, корит, човнів. Худо́жня обро́бка деревини́ — найдавніший вид декоративно-прикладного мистецтва, виготовлення оригінальних виробів з дерева різноманітного функціонального призначення.

Номер слайду 17

Різьба по дереву

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Прикраси ручної роботи

ppt
Додано
16 травня 2018
Переглядів
15215
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку