Презентація "Художня своєрідність оди Ф. Шиллера "До радості"

Про матеріал
Презентація "Художня своєрідність оди Ф. Шиллера "До радості" містить відомості щодо її історії створення, жанрової своєрідності, розкриваються погляди автора на життя та висновки, є звуковий файл із дев'ятою симфонією Бетховена та її аналізом, пропонуються питання для перевірки знань.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Художня своєрідність оди Ф. Шиллера «До радості» Мікушина О. П.,вчитель зарубіжної літератури. КЗ “Артільський ліцей”Лозівської міської ради Харківської області

Номер слайду 2

«Перед тобою повинне схилятися захоплене серце» Адальберт фон Шаміссо 

Номер слайду 3

Філософська лірика Шиллера“Боги Еллади”“До радості”“Влада солоспіву”

Номер слайду 4

Ода “До радості” як втілення його вчення про красу Історія створення Жарн твору - ода  Твір було написано у Лейпцігу в 1785 році, коли скінчився період безпритульних поневірянь поета. Друзі оселили його в затишній хатині, оточили турботою і ласкою. Ода –  жанр лірики, вірш, що виражає піднесені почуття, викликані важливими історичними подіями, діяльністю історичних осіб. Оді притаманні урочистість і патетичність у висловленні почуттів.

Номер слайду 5

Погляди Шиллера на життя

Номер слайду 6

Висновки Шиллера: • лише мистецтво може повернути людину до стану первісної гармонії;• головним рушієм для зміни світу на краще єестетичне виховання людини, тобто вдосконалення її чуття прекрасного.   Підтвердженням цієї теорії є ода «До радості». «Краса мусить спрямувати людей на шлях істини», - писав він.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Л. ван Бетховен. Дев’ята симфонія 

Номер слайду 9

Бесіда за прочитаним уривком   1. Які естетичні принципи життя стверджує поет у оді «До радості»?  2. Які загальнолюдські настрої та сподівання відбилися у ній?   3. Чому саме ці обрані строфи стали гімном Євросоюзу? 4. Які рядки є провідними й найповніше відображають тему та головну думку?

pptx
Додано
17 березня 2021
Переглядів
1027
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку