Презентація "Ідентифікація. Види ідентифікації"

Про матеріал
Презентація до уроку за темою "Ідентифікація. Види ідентифікації "
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що таке ідентичність

Номер слайду 2

Ключові поняття

Номер слайду 3

Складіть коротку власну характеристику, даючи відповіді на питання Який я?4 Хто я?1 Що мені не подобається робити? 2 Що я роблю добре?3 У чому моя унікальність?5

Номер слайду 4

Людина – біосоціальна істота. Дослідники вважають, що людина на 70% істота біологічна і на 30% - соціальна. Однак, соціальне та біологічне в ній нерозривно пов’язане.

Номер слайду 5

Особа – індивід, який завдяки своїм здібностям та іншим характеристикам здатен виконувати різні ролі у суспільстві. Особистість – особа, яка усвідомлює свою індивідуальність, значення своїх якостей у суспільстві.

Номер слайду 6

Взаємозв’язок

Номер слайду 7

Унікальне втілення загального та особливого в людині називається індивідуальністю

Номер слайду 8

Ідеї для дослідження. Назвіть три аргументи, чому саме кожна з особистостей є відомою. Білл Гейтс – американський підприємець, один із творців і колишній найбільший акціонер компанії Microsoft. Анджелі́на Джолі́ Пітт — американська акторка, фотомодель, режисерка, посол доброї волі ООН. Кріштіа́ну Рона́лду — португальський футболіст, нападник «Манчестер Юнайтед» і збірної Португалії.

Номер слайду 9

Ідентичність Ідентичність (від лат. — тотожний, однаковий). Ідентичність розглядається як ядро особистості, і вона пов’язана з усвідомленням власного «Я», власної унікальності, індивідуальності та неповторності. Особистіснаідентичність. Соціальна ідентичністьзовнішня індивідуальність, темперамент,задатки, таланти,індивідуальна неповторностьототожнення себе з іншими членами суспільства й суспільними групами

Номер слайду 10

Види ідентичності

Номер слайду 11

Прочитайте ситуацію: Олена — учениця 10 класу, капітан команди з волейболу, кращий гравець збірної. Вона все життя мріяла відвідати Диснейленд у Парижі. Одного дня батьки дівчини прийшли з роботи й повідомили радісну новину. Вони їдуть у відрядження до Парижа й мають можливість взяти її із собою. Поїздку заплановано через тиждень з понеділка по четвер. Олена зразу дуже зраділа, але швидко радість змінилася переживаннями. Саме в ці дні проходять фінальні ігри міського волейбольного турніру, де її команда змагається за перше місце. Олена стоїть перед вибором: здійснити свою давню мрію чи підтримати команду? Уявіть себе на місці Олени. Як би вчинили ви? Що спонукало вас зробити саме такий вибір? На які аргументи ви спиралися? Як може вплинути ваш вибір на життя інших людей і навпаки? Хто може впливати на ваш вибір?

Номер слайду 12

Домашнє завдання. Чому усвідомлення своєї ідентичності є важливим для кожного?.

pptx
Додано
15 вересня 2022
Переглядів
1552
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку