Презентація. Ігрові прийоми навчання на уроках хімії.

Про матеріал
В ігровій формі ознайомити учнів із символами і назвами хімічних елементів за сучасною українською номенклатурою, а також структорою Періодичної системи та принципами розташування хімічних елементів у таблиці.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ігрові прийоми навчання на уроках хімії 7 клас. Періодична система хімічних елементів Д. І. Менделєєва.

Номер слайду 2

Конкурс «Розминка» Скільки елементів входить до перших трьох періодів Періодичної системи? Із скількох періодів і груп складається сучасна Періодична система? Скільки елементів входить до третього періоду ?

Номер слайду 3

Конкурс «Літера» Випишіть із Періодичної системи всі символи хімічних елементів, що починаються літерою «С». Знайдіть у Періодичній системі хімічні елементи, які починаються літерою «А». Знайдіть у Періодичній системі хімічний елемент, назва якого закінчується на «а».

Номер слайду 4

Конкурс «Назви» 1. Знайдіть у Періодичній системі приклади хімічних елементів, які названі на честь учених. 2. Знайдіть у Періодичній системі приклади хімічних елементів, які названі на честь планет. 3. Знайдіть у Періодичній системі приклади хімічних елементів, які названі на честь географічних об'єктів.

Номер слайду 5

Метаграми В таблиці я – відомий елемент, Та літеру зміни з одного боку, Переконаєшсяв один момент, Що я не елемент вже, а протока. (Фосфор і Босфор) Там , де «З», - мене цінують, Я – коштовний елемент. «З» на «Д» перейменують- Я – теслярський інструмент. (Золото і долото).

Номер слайду 6

Загадки Назва цього елемента співпадає з назвою хижої морської тварини, яка скоріше нагадує квітку і живе в симбіозі з коралами та крабами. (Актиній). 2.Я елемент у шостій групі, Займаю головну підгрупу. Із доларом я чимось схожий, До складу трьох кислот я вхожу.(S) 3. Я елемент усім відомий, В повітрі майже невагомий, Мене рослини полюбляють, На номер схожий- всі це знають.(N)

Номер слайду 7

Заповніть таблицю ХІМІЧНИЙ ЕЛЕМЕНТ Na C Zn F НАЗВА ПОРЯДКОВИЙ НОМЕР ПЕРІОД ГРУПА ПІДГРУПА ЗАРЯД ЯДРА КІЛЬКІСТЬ ЕЛЕКТРОНІВ

Номер слайду 8

Джерела інформації: 1. Сучасний урок. Інтерактивні технології навчання. / О. Пометун., Л. Пироженко. – К.: Видавництво А. С. К., 2004. – 192 с.: іл. Хімія. 7 клас: Розробки уроків/ О. В. Григорович, О. М. Гостиннікова, Г. В. Трушина. – Х.: Вид-во «Ранок», 2007. – 272 с.

ppt
Пов’язані теми
Хімія, 7 клас, Презентації
Додано
2 квітня 2023
Переглядів
868
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку