Презентація: "Інфографіка на уроках фізики"

Про матеріал
Мета педагога при роботі з інфографікою викликати емоції та передавати суть через візуальний образ, тим самим привертаючи увагу до потрібного об’єкту, важливої проблеми тощо; допомогти учню творчо подавати результати свого власного дослідження; залучати учнів до колективної творчості з використанням сучасних технологій.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Візуалізація даних Використання інфографіки на уроках фізики Автор: Петрик Н. О.

Номер слайду 2

Поняття Інфографіка – це подання певної інформації у вигляді малюнків, графіків, діаграм та інших графічних об’єктів на папері або в електронному вигляді.

Номер слайду 3

Концепт Інфографіка передбачає візуальне, художнє, намальоване зображення тексту. Інфографіка – це лаконічно, популярно, сучасно, доступно.

Номер слайду 4

Девіз Менше слів – більше зображень. 80% - зображення 20% - слова

Номер слайду 5

Історія Праінфографіка – 33 тис. років до н. р. Homo Sapiens вперше почав передавати потомкам знання про життя людей та способи полювання.

Номер слайду 6

Історія Родоначальником пояснювальної графіки вважають Леонардо да Вінчі. У 1495 році він вперше використав малюнки з текстами для пояснення роботи механізмів.

Номер слайду 7

Історія Засновником сучасної інфографіки вважають Альберто Каїро (1982 рік) - автор однієї з найпопулярніших книг про візуалізацію та журналістику даних «The Functional Art», викладач журналістики та інтерактивних медіа в Школі комунікації Майамі. “Покажи мені те, що я сам не зміг побачити.”

Номер слайду 8

Критерії Інфографіка – це не просто візуалізація. Ідеально виконана інфографіка уявляє собою закінчений інформаційний блок, який учень може засвоїти самостійно, без допомоги вчителя, та достатньо ефективно.

Номер слайду 9

Елементи Ілюстрації, графічні зображення, графіки, таблиці, тексти.

Номер слайду 10

Призначення Організувати великий об’єм даних; показати співвідношення між предметами і фактами у часі та просторі; демонструвати тенденції.

Номер слайду 11

Типи зображень Статичний, динамічний.

Номер слайду 12

Види інфографіки Аналітична – створюється на основі аналітичних даних. Новостна – для конкретної новини, факту. Реконструктивна – події у порядку хронології.

Номер слайду 13

Вигоди Великий об’єм інформації розміщується всередині однієї картинки; ефективне опрацювання матеріалу за короткій час; багато тексту або викладеного матеріалу погано засвоюється .

Номер слайду 14

Принцип контекста Користувачам недостатньо одних графіків, щоб розібратися у темі. Інформація без контекста схожа на переказ тексту, що складається з одного заголовка без детальної інформації.

Номер слайду 15

Принцип тенденцій Уникайте спрощення, Не змішуйте інформацію. Деякі величини не можна порівнювати. Пошук загальних тенденцій допоможе побачити зміст фактів.

Номер слайду 16

Принцип фактів Багато даних може заплутати нас і загубиться інформація, яку ми хочемо продемонструвати. Візуалізація створюється не для перегляду, а для читання. Анотації допомагають керувати процесом та пояснювати матеріал.

Номер слайду 17

Принцип фокусировки Сфокусуйтесь на тому, що дійсно важливо. Не забувайте, для чого створюється візуалізація. Думайте про те , як даний матеріал буде засвоюватись учнями.

Номер слайду 18

Підходи Дослідницький – вилучення необхідної інформації учнями. Сюжетний – створення привабливих для учнів образів, виразного дизайну, ілюстративності . Містить висновок, до якого учні приходять самі.

Номер слайду 19

Приклади

Номер слайду 20

Приклади

Номер слайду 21

Приклади

Номер слайду 22

Приклади Принцип дії АЕС

Номер слайду 23

Приклади

Номер слайду 24

Приклади

Номер слайду 25

Приклади

Номер слайду 26

Приклади

Номер слайду 27

Приклади

Номер слайду 28

On-line ресурси http://easel.ly/ http://piktochart.com/ https://infogr.am/ http://venngage.com/

Номер слайду 29

Сток елементів для інфографіки Сток елементів для інфографіки – сайти для скачування графічних зображень: Shutterstock.com Dreamstime.com Fotolia.com 123RF.com DepositPhotos.com Lori.ru Istockphoto.com http://infogra.ru/design/icons

ppt
Додав(-ла)
Петрик Наталія
Додано
14 квітня 2020
Переглядів
1375
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку