Презентація "Інклюзивна освіта"

Про матеріал
Даний матеріал можуть використати асистенти вчителів інклюзивних класів: ведення документації;індивідуальна програма розвитку; інклюзивна освіта та інклюзивний підхід.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інклюзивна освіта

Номер слайду 2

Дитина з особливими освітніми потребами -  дитина, яка потребує додаткової постійної чи тимчасової підтримки в освітньому процесі з метою забезпечення її права на освіту.

Номер слайду 3

Інклюзивна освіта передбачає:зміни в освітньому середовищі для усунення будь-яких бар’єрів для усіх учасників освітнього процесу.Інклюзивне освітнє середовище, це:система, що передбачає надання додаткової допомоги для дітей з особливими освітніми потребами. система, що передбачає надання додаткової допомоги для дітей з особливими освітніми потребами. система, що забезпечує високий рівень спілкування з учнем з та його родиною. Інклюзивний підхід до навчання передбачає:підлаштування суспільства до потреб дитини.

Номер слайду 4

Як працює асистент вчителя в інклюзивному класі?Основною функцією асистента вчителя є співпраця з вчителем класу, що допомагає приділити увагу кожному учню під час освітнього процесу. Окрім того, асистент вчителя допомагає учням з особливими освітніми потребами у виконанні навчальних завдань, залучає їх до різних видів навчальної діяльності. Завдання асистента дитини:-реалізувати індивідуальні освітні цілі учня. Чи потрібно вчителю та асистенту вчителя мати спеціальну освіту?-Не потрібно.

Номер слайду 5

Документація асистента вчителя щодо роботи з учнями з особливими освітніми потребами: Річний план роботи;Графік роботи;Розклад уроків;Щоденний план роботи;Список учнів з особливими освітніми потребами;Журнал обліку консультацій;Листок спостережень за розвитком дитини;

Номер слайду 6

Індивідуальна програма розвитку-документ, який забезпечує індивідуалізацію навчання дитини з особливими освітніми потребами. Термін реалізації індивідуальної програми розвитку:1 рікІндивідуальну програму розвитку розробляють: вчитель асистент вчителя представник адміністрації спеціальні педагоги (логопед та дефектолог) практичний або соціальний психолог батьки дитини

Номер слайду 7

Індивідуальний навчальний план-це перелік навчальних предметів, послідовність їх вивчення та кількість годин, що відводяться на вивчення кожного предмету.Індивідуальна програма розвитку - документ, який забезпечує індивідуалізацію навчання дитини з особливими освітніми потребами. Переглядається індивідуальна програма розвитку:- двічі на рік (за потребою, частіше) з метою коригування.

pptx
Пов’язані теми
Логопедія, Методичні рекомендації
Інкл
Додано
21 травня 2019
Переглядів
2064
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку