Презентація.Інновації сучасної педагогічної майстерні. Пазли, як одна з родзинок уроку.

Про матеріал
Пропоную презентацію за темою " Інновації сучасної педагогічної майстерні. Пазли, як одна з родзинок уроку". Презентація містить інформацію щодо переваг використання під час уроків і в якості домашнього завдання навчальних пазлів. В презентації вказані сайти, які дозволять легко та швидко створити власні навчальні пазли, розміщені в якості прикладів розробки пазлів за певними темами уроків. Інформація цієї презентації може бути цікавою вчителям хімії, може бути використаною при підготовці до уроків.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Учитель хімії навчально – виховного комплексу «Загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів №7 – дошкільний навчальний заклад» Джос Людмила Григорівна Інновації сучасної педагогічної майстерні. Пазли, як одна з родзинок уроку.

Номер слайду 2

Інновації сучасної педагогічної майстерні. Пазл (від англ. jigsaw puzzle) — гра-головоломка, що виглядає як мозаїка, яку потрібно скласти з безлічі фрагментів малюнка різної форми. Є однією з найдоступніших іграшок, що розвивають логічне мислення, увагу, пам'ять, уяву. Пазли дуже корисні для розвитку пізнавальних здібностей учнів.

Номер слайду 3

Перша перевага! Це чудовий інструмент для розвитку логічного та креативного мислення, та й просто розвага, на яку можна відволіктися після складної теми! Перевага друга! Збираючи пазл, учні отримують можливість повторити і закріпити  певні знання! Третя перевага! Це гарний спосіб підвищити мотивацію учнів до виконання завданнь на уроці!!! Інновації сучасної педагогічної майстерні. Переваги від створення та використання пазлів на уроках. Бажаєте розвивати увагу та пам'ять учнів? Спробуйте пазли! Але, звісно, не звичайні, а навчальні.

Номер слайду 4

*Пазли гарно тренують уважність, допомагаючи пізнавати світ навколо. *Використання їх на уроці психологічно знімає напруженість з учнів під час виконання тренувальних вправ, замінюючи її здоровим спортивним інтересом. *Чудово працює елемент змагання на уроці: хто перший складе пазл та виконає завдання! * Більшість учнів мають смартфони із постійним доступом до Інтернету, тому вони легко можуть виконувати такі завдання на своїх гаджетах. Уявіть! Смартфон - ефективний засіб навчання! Інновації сучасної педагогічної майстерні. Переваги від створення та використання пазлів на уроках:

Номер слайду 5

Інновації сучасної педагогічної майстерні. Як використати пазли на уроках ? Дуже просто! Складаємо пазли - і - визначаємо тему уроку; - даємо характеристику поняттям; - переказуємо епізод, що зображений на ілюстрації; - добираємо цитати до зображення; - складаємо сюжетний ланцюжок (використовуємо декілька пазлів - найкраще для роботи у групі); - розповідаємо про події, які відбувалися до чи після епізоду, що зображений на картинці; - складаємо питання ; - використовуючи прийом "Бачу, чую, відчуваю", уявляємо, що бачимо  той епізод твору і розповідаємо, що відчуваємо в цей момент, які звуки чуємо, які події відбуваються навколо нас;

Номер слайду 6

Інновації сучасної педагогічної майстерні. Сервіси для створення пазлів:  https://www.jigsawplanet.com https://ru.thejigsawpuzzles.com/signup/ Ресурси для створення пазлів: http://www.flash-gear.com/puzzle/  - самий простий сервіс для генерації пазлів, в якому не потрібна реєстрація, можна просто загрузити потрібну картинку з комп’ютера та обрати, на які пазли потрібно її розбити. Є можливість вбудовувати пазли в сайт або блог. Jigsawplanet – безкоштовний он-лайн сервіс для створення інтерактивних пазлів. Генератори пазлів - програми із інтуїтивно простим інтерфейсом, дозволяють не тільки створити пазл, але й вбудувати його на ваш сайт чи поширити у соцмережи. Виконайте просту послідовність дій - і пазл згенеровано.

Номер слайду 7

-Генератор пазлів – досить добра можливість швидко і легко за кілька хвилин створити матеріал до уроку. Щоб пазл не був тільки грою, додаємо на картинку завдання для учнів, яке вони мають виконати, коли складуть пазл. Посилання на пазли у QR-кодах. -Щоб учні швидко знайшли в мережі той пазл, який ви їм підготували, можна для посилання на відповідний пазл використати QR-код. За допомогою генератора QR-кодів зашифруйте посилання на пазл. Продемонструйте код дітям із плазми, проектора чи роздрукований на папері. Учні просканують його за допомогою Вайберу чи будь-якого іншого зчитувача QR-кодів і миттєво перейдуть до виконання завдання - складання пазлів. Інновації сучасної педагогічної майстерні.

Номер слайду 8

Інновації сучасної педагогічної майстерні. Приклади розробок пазлів:

Номер слайду 9

Отже. Використання пазлів дає змогу не лише формувати конструкторські навички, а й активно стимулює розвиток логічного мислення дитини. Пазли сприяють розвитку таких мисленнєвих  операцій, як: аналіз, синтез, індукція, дедукція, узагальнення. Інновації сучасної педагогічної майстерні. Приклади розробок пазлів:

Номер слайду 10

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Добровольська Олена Владиславівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
11 жовтня 2020
Переглядів
1571
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку