Презентація "Інноваційні технології у роботі вчителя з учнями початкових класів"

Про матеріал
«Розвиток життєвої компетентності особистості школяра шляхом забезпечення якісної освіти та впровадження інноваційних технологій у навчанні та вихованні» - науково - методична проблема, яка є актуальною на сучасному етапі. Нові підходи в організації начальної діяльності дають змогу ефективно вирішувати завдання творчого розвитку молодшого школяра, підготовки учнів до майбутнього дорослого життя, формування вміння і бажання вчитися, використовувати набуті знання у майбутньому.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інноваційні технології у роботі вчителя з учнями початкових класів. Підготувала вчитель початкових класів Костянтинівського ЗЗСО І – ІІІ ступенів №6 Філоненко Н. О. Інтерактивні та дидактичні картки

Номер слайду 2

ВИРУШАЄМО У ПОШУК НОВИХ ЗНАНЬ!

Номер слайду 3

Давайте познайомимось із Маріо, який живе у Грибному Королівстві. Познайом Маріо зі своїм другом чи подружкою. Розпочни так: Привіт!Я – Маріо! Для тебе, мій дорогий школяр, у мене є різноманітні завдання. Але спершу, давай познайомимось. Познайомся, Маріо, — це мій друг(моя подружка) … . Розіграй із друзями сценку знайомства.— Привіт! Мене звати … .— Привіт! Приємно познайомитися. А мене — … .— І мені приємно познайомитись.— Розкажи про себе – де живеш, з ким дружиш.— Я живу … . Дружу з … .— А я проживаю … . Мої друзі — … .— Давай дружити!— Давай!

Номер слайду 4

Розкажи про себе. Запиши. Мене звуть Дома мене називають Коли я виросту, мене будуть звати. У мене є ВИКОНАЙ ВСІ ЗАВДАННЯ!За малюнком розкажи, ким ти є для тих, хто поряд з тобою. Що ти полюбляєш робити у вільний час? Познач. Розкажи своєму товаришу по парті.

Номер слайду 5

Розглянь малюнок. Що на ньому зображено?1. Напиши усі можливі слова, що є на зображенні.2. Склади та запиши 2 речення за світлиною._____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Діти

Номер слайду 6

Прочитай народні прикмети. Читай склади через один. Рухайся спочатку за напрямком годинникової стрілки, а потім – проти. Познач знаком прикмети, які було зашифровано у слідах. Зима по коліно – бути врожаю. Сова кричить – холод накликає. Снігур заспівав – на хуртовину. Вечір зоряний – ніч морозна. ВИКОНАЙ ВСІ ЗАВДАННЯ!Збери снігові кулі разом із дітками так, щоб утворилися слова (з’єднай лініями). Кожне слово розфарбуй різним кольором.

Номер слайду 7

Розкажіть і пояність, як людина змінюється за всіма показниками впродовж життя. Відтворіть прислів’я і поясніть його зміст. Школярка другого класу виготовила щоденник учениці. Ваше завдання: порівняти новий щоденник із попереднім, який був зроблений в минулому році. Які відмінності ви помітили? Про які зміни це свідчить?

Номер слайду 8

ДЕФОРМОВАНІ РЕЧЕННЯДітипобачили лісімаленькогоїжачка. в. Тато. Петрика великомупрацює заводі. на. Весна. Прийшла весна. Прийшла красива весна.

Номер слайду 9

ІНТЕРВ’ЮСпробуй себе в ролі респондента – людини, у якої беруть інтерв’ю. Обговори та напиши відповіді на запропоновані запитання. Яку приємну подію ти згадуєш найчастіше? Яка родинна традиція подобається тобі найбільше? Якби у тебе була суперсила, то яка саме? Чи є у тебе улюблена іграшка? Опиши її словами-прикметниками.

Номер слайду 10

Гра з LEGO«Маріо з подарунками»

Номер слайду 11

70-838+940 - 562

Номер слайду 12

50+1060 -553 - 255rrrrr

Номер слайду 13

30 + 830 -373- 327rrrrr

Номер слайду 14

40+ 880 - 338 + 248rrrrr

Номер слайду 15

З’єднай частини прислів’їв. Запиши їх. Правдиве слово – Менше говориш – Бджола мала, Джмелі гудуть – більше почуєш.помічник у спілкуванні.тепло несуть.а й та працює

Номер слайду 16

Я щойно повернувся з класної подорожі. Наробив багато крутезних світлин. Спробуйте відгадати, де світлини ранньої, справжньої або ж розквіту весни

Номер слайду 17

раннясправжнярозквітr

Номер слайду 18

раннясправжнярозквітr

Номер слайду 19

раннясправжнярозквітr

Номер слайду 20

На пришкільній ділянці посадили 10 нарцисів і 12 тюльпанів. Скільки всього квітів посадили?ЗНАЙДИ ПРАВИЛЬНУ ВІДПОВІДЬ202215

Номер слайду 21

ЛАНЦЮЖОК94610212015

Номер слайду 22

Список використаних джерел1. Пометун О. І., Сущенко І. М. Путівник з розвитку критичного мислення в учнів початкової школи методичний посібник для вчителів. Київ: Освіта, 2018. 96 с.2. Crawford A., Wendy Saul E., Matthews S., Mc. Inster J. Teaching and learning strategies for the thinking classroom. New York: Open Society Institute, 2005. 220 p.

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Додано
18 квітня
Переглядів
30
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку