Презентація "Інноваційний підхід до викладання історії"

Про матеріал

У поданому майстер- класі йде мова про інноваційні підходи до викладання історії на прикладі уроку історії України у 8 класі з теми "Україна у Північній війні"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інноваційний підхід до викладання історії України Підготувала: вчитель історії та правознавства ЗОШ №2 Погребняк Наталія Володимирівна

Номер слайду 2

« Учитель готується до хорошого уроку все життя. Така духовна і філософська основа професії і технології нашого труда: щоб дати учням іскорку знань, учителю потрібно увібрати ціле море світла»

Номер слайду 3

План Мистецтво Storytelling. Web – квести. Book - Slam

Номер слайду 4

Мистецтво Сторителлінгу. Мистецтво цікавої розповіді, ефективний метод донесення інформації до аудиторії шляхом розповідання смішних, зворушливих або повчальних історій з реальними або вигаданими персонажами.

Номер слайду 5

Приклади Storytelling. Гра «Ключ до теми»

Номер слайду 6

«Україна в подіях Північної війни. Іван Мазепа»

Номер слайду 7

Прийом «Павутинка думок»

Номер слайду 8

Відео з теми

Номер слайду 9

Візуальна історія

Номер слайду 10

Гра «Три позиціїї»Оборона Полтави. Сили противників були нерівні. Петро мав разом з українськими полками Скоропадського понад 50. 000 вояків з 72 гарматами. У війську Скоропадського був повернений із сибірського заслання Білоцерківський полковник Семен Палій, тепер в разні полковника Охочекомонного полку. Українськи полки не брали безпосередньої участі в бою, служачи резервою для діючої частини армії. Шведів було не більше як 25 000, а більша частина їх артилерії загинула під Лісною. Крім того бракувало набоїв, запаси яких залишились в Батурні. Військо було втомлене суворою зимою та безнадійностю загальної ситуації. За шведською славетною армією не стояло резерв; вона відрізана від батьківщини, стояла на чужій теріторії, оточена ворожим населенням. В таких умовах тількі чудо могло врятувати шведів, і вони вірили в чудо, в щасливу зірку свого короля. На лихо, легковажний і необережний Карл ХІІ за кілька днів до бою поїхав оглядати форпости і був тяжко поранений в ногу.

Номер слайду 11

Web - квести. Напередодні уроку учнівські групи отримують завдання веб-квесту «Руїна» і мають підготувати матеріал. Енциклопедисти: підготувати історичні довідки гетьманів: Ю. Хмельницького, П. Тетерю та І. Брюховецького. Юристи: дати правову оцінку договорам, які підписувала протягом 60-х pp. XVII ст. Українська держава — Гетьманщина з Московською державою та Річчю Посполитою.Історики-експерти: дати оцінку внутрішньої та зовнішньої політики гетьманів Ю. Хмельницького, П. Тетері, І Брюховецького. Літературні критики: проаналізувати, події «Руїни» висвітлені в романі П. Куліша «Чорна рада».

Номер слайду 12

Book Slam. Книжкове змагання. Завдання: запропонуйте почитати з теми «Україна в Північній війні. Іван Мазепа»

Номер слайду 13

Номер слайду 14

pptx
До підручника
Історія України 8 клас (Сорочанська Н.М., Гісем О.О.)
Додано
14 квітня 2018
Переглядів
1796
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку