Презентацiя " Iновацii в роботi ГПД 3-х класiв "

Про матеріал
Розробка тем занять по екологiчному вихованню молодших школярiв в ГПД (групе продовженого дня ).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Горюнова Любов Семенiвна ІНОВАЦІІ В РОБОТІ ГПД 3-Х КЛАСІВ

Номер слайду 2

Завдання сучасного іноваційного виховання – виховання соціально-активної особистості.

Номер слайду 3

«Екологічне виховання молодших школярів» „Світ, що оточує дитину, це, перш за все, світ природи з безмежним багатством явищ, з невичерпаною красотою”. Василій Сухомлинський

Номер слайду 4

Природу потрібно охороняти не тільки тому, що вона найкращий захист для людини, але й тому, що вона прекрасна. Жан Дорст.

Номер слайду 5

Іноваційною тенденцією занять в ГПД являється інтеграція. Вона передбачає взаємопроникнення різних видів діяльності: спостереження; дослідження; бесіда; гра.

Номер слайду 6

Види напрямків в екологічній діяльності школярів: – формування уявлень про світ природи; – формування позитивного відношення до природи; – формування схильності до прояву позитивної взаємодії.

Номер слайду 7

ПРИКЛАД ПЛАНУ ЗАНЯТЬ ЦИКЛУ «ЗЕЛЕНИЙ ТИЖДЕНЬ» У 3 КЛАСІ Понеділок «Екологічні бесіди» Вівторок  «Екологічні читання» Середа «Екологічні ігри» Четвер «Творчі заняття» П’ятниця «Загадки природи» Вересень Бесіда-діалог «Вереснянка в гостях у дітей». В. Чапліна «Дружба». Пізнавальна гра «Жива природа». Малюємо «Світ краси». «Чудеса природи». Жовтень «Піклування про тварин». Осінь в творчості О.С.Пушкіна. Гра-подорож «По сторінках Червоної книги». Колективна робота – малюнок  «Книга осені». Про тварин. Листопад «Ми – друзі природи». М. Пришвін «Хромка». Чомучкина гра «Невідоме про відоме». Колективна робота – аплікація «Листопад в долонях». «Явища природи». Грудень Бесіда-діалог «Збережемо зелену ялинку». Г. Скребицький «Кіт Іванович». Гра-подорож «Лісовими стежками». Конкурс рабіт «Вальс сніжинок». «Пори року». Січень Пізнавальна бесіда «В гостях у Лісовичка». Зима у творчості Л. Українки. Гра-подорож «Жуки запрошують в гості». Конкурс малюнків «Зимовий ліс». «Лісові загадки». Лютий Пізнавальна бесіда «Веселий світ комах». В. Біанкі «Як мурашка до дому поспішав». Пізнавальна гра «Козуб грибника». Акція «Допоможіть птахам!» (виготовлення годівниць). «Підземне царство грибів». Березень «Природа та людина». Л.М.Толстой «Пташка». Пізнавальна гра «Пернаті друзі». Колективна робота – аплікація «Шпаки прилетіли». «Екологічне асорті». Квітень «Таємничий світ підводного царства». Весна в творчості Ф.Тютчева. Гра-подорож      «Щука, короп, піскар та сом нас кличуть до свого водойму». Колективна саморобка «Акваріум». «На кого схожа рибка?». Травень «Краса  Землі – квіти!». Н. Сладков «Тінь». Пізнавальна гра «Чи знаєте ви…» Акція «Моя школа – квітучий сад» (посадка квітів на шкільних клумбах). Творча робота «Складаємо загадки про Землю та її мешканців».

Номер слайду 8

Іноваційні форми – природоохоронні акції: посадимо дерево; посіємо квіти; птахи не повинні голодувати зимою; кожному співакові по палацу; закривай кран, щоб не витік океан.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Виховна година

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Творчiсть дiтей

Номер слайду 17

Весела хвилинка

Номер слайду 18

Заняття по екології

Номер слайду 19

Результатом екологічного виховання школяра являється екологічна культура особистості. Чудовий педагог В.А. Сухомлинський писав: “Людина була й завжди залшиться дитиною природи, й те, що єднає її з природою, повинно використовуватися для її єднання з природою, з багатствами духовної культури. Тут, в природі, вічне джерело дитячого розуму. ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

ppt
Пов’язані теми
Педагогіка, Виховна робота
Додано
7 жовтня 2019
Переглядів
989
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку