Презентація "Інтер'єр - портрет епохи" урок 5 7клас

Про матеріал
презентація до уроку образотворчого мистецтва в 7 класі "Інтер'єр - портрет епохи" знайомить учнів з поняттями "інтер'єр", "стилі інтер'єру", розглядаються особливості основних стилів, пояснюється побудова інтер'єру в фронтальній перспективі
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ІНТЕР’ЄР – портрет епохи. Урок 5 7 клас Учитель образотворчого мистецтва Житомирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 17 Стратюк К. Р.

Номер слайду 2

ІНТЕР’ЄР Це функціонально та естетично облаштований внутрішній простір будівлі (оздоблення стін, стелі, підлоги, наявність меблів, особливості освітлення тощо)

Номер слайду 3

ТИПИ ІНТЕР’ЄРІВЖитловий Громадський

Номер слайду 4

Під час оформлення житла особлива увага приділяється трьом основним чинникам:функціональністьгігієнічністьестетичність

Номер слайду 5

Цілісність інтер’єру. Житло може бути витримане в якомусь одному традиційному стильовому напрямку або являти собою їхнє поєднання. Головне, щоб у дизайні інтер’єру простежувалася цілісність, а окремі декоративні елементи гармонійно поєднувалися між собою в єдину композицію.

Номер слайду 6

Композиція інтер’єру. Це особливе розташування і співвідношення його складових: меблів, світильників, побутового обладнання.

Номер слайду 7

Декоративні тканини. Серед предметів, якими людина прикрашає своє житло, тканини та вироби з них займають значне місце. Декоративні тканини – це оббивка м’яких меблів, килими і доріжки, завіси на вікна та двері, покривала і скатертини. Декоративні тканини можуть бути тлом для окремих предметів. Меблів та оздоблення. Тканини надають інтер’єру неповторного характеру, створюють атмосферу тепла і затишку.

Номер слайду 8

Оформлення віконних і дверних прорізів. В інтер’єрі велику роль відіграє оформлення віконних і дверних прорізів за допомогою штор і гардин, жалюзі та портьєр.

Номер слайду 9

Колір в інтер’єріОздоблення стін має поєднуватися з оздобленням меблів, портьєр і відповідати призначенню приміщення. Наприклад, для спальних кімнат рекомендуються спокійні кольори, оскільки строкатість дратує. Занадто темний колір також не прийнятний – приміщення видається похмурим. У кімнатах з вікнами на північ доречними будуть кремові. Оранжево-рожеві, жовті, золотисті, світло – зелені тони. Холодні тони – блакитно – зелені, блакитно – сірі, зеленувато – сірі – пасують до кімнат, вікна яких виходять на південь.

Номер слайду 10

СТИЛІ ІНТЕР’ЄРААвангард. Античний стиль. Ампір. Ар-деко. Барокко. Вікторіанский стиль. Готичний стиль. Класицизм. Конструктивізм. Модерн. Неокласицизм. Ренесанс. Рококо. Романський стиль. Еклектика. Експресіонізм. Англійський. Японський. Східний. Египетський. Китайський. Російський. Американський. Африканський. Скандинавський. Прованс. Бунгало. Грандж. КантріКітч. Лофт. КонтемпораріМінімалізм. Поп-арт. Постмодернізм. Техно. Фьюжн. Хай-тек. Шеббі-шик. Эко стиль. ШалеІСТОРИЧНІЕТНІЧНІСУЧАСНІ

Номер слайду 11

Розглянемо та проаналізуємо особливості стилів. Кантрі (з англ country –село). В інтер’єрі передбачається використання тільки натуральних матеріалів, так само меблів і предметів декору виготовлених вручну. Вважається, що він з’явився в 70-х роках 20 ст. в США, але він був відомий і раніше, проте не мав широкого розповсюдження та популярностіОбов’язковими елементами є камін, дерев’яні балки перекриття на стелі.

Номер слайду 12

Розглянемо та проаналізуємо особливості стилів. Східний (Восточный) стиль відрізняється показним оздобленням. Пишним оформленням інтерєра, вишуканими меблями. Харктерними атрибутами є яскраві килими на підлозі, стінах, кальян, вази, обовязково велика люстра. Текстилем оздоблені віконні та дверні прорізі. Використовують натуральні матеріали: дерево. Тканини, кераміку, декорування мозаїкою

Номер слайду 13

Розглянемо та проаналізуємо особливості стилів. Стиль ПОП-АРТ прийшов в квартири з художніх галерей 50-х роках 20 ст. Це стиль для креативних, сміливих людей які не бояться експериментувати.. Концепція поп-арту полягає в тому, щоб самі звичайні предмети перетворити в витвори мистецтва. Це скляні, дерев'яні та пластикові меблі химерної форми, на стінах плакати, афіші. Кольори інтер'єра насичені, яскраві та контрастні.

Номер слайду 14

Розглянемо та проаналізуємо особливості стилів. Хай-тек – високотехнологічний - зародився в Англії в 70-х р. і набув популярності у 80-х роках 20ст. Хай-тек вже з 1980-х років висловлював престижність, можна навіть говорити про те, що сучасний хай-тек формує імідж. Інтер’єр простий, строгий і функціональний. Матеріали: скло, пластик, матал.

Номер слайду 15

Розглянемо та проаналізуємо особливості стилів. Стиль фьюжн (від англ. Fusion - «злиття», «об'єднання», «синтез», «змішання») – це гармонічний мікс із інших напрямів і стилей в дизайні. Фьюжн непередбачуваний. Форми, колір і зміст підбір оздоблювальних матеріалів - вся «начинка» має з'єднатися в органічне простір. Варто відкинути всі дизайнерські стереотипи, проголошується свобода світла і кольору. Ніяких чітких канонів і правил. Фьюжн вимагає від дизайнера осягнення суті речей, пошуку нових рис, ексклюзивності, незвичайних рішень. Об'єднання матеріалів і фактур: пластика і каменю, дерева і металу, гладкого і шорсткого, м'якого і жорсткого. Фьюжн любить багатошаровість. Весь настрій роблять деталі.

Номер слайду 16

Фронтальна перспектива – перспектива, у якій одну із стін зображують паралельно картині. Фронтальна перспектива характеризується простотою побудови і виразністю. Головна точка сходження розташована на фронтальній стіні в місці перетину вертикальної осьової лінії картини з лінією горизонту. У такому випадку бічні стіни на малюнку будуть однакові. Якщо треба побудувати зображення з більшим видом на праву половину інтер’єру, то точку сходження зсувають ліворуч або праворуч від центра картини. Елементи інтер’єру — двері, вікна, тощо малюють на другому етапі, враховуючи при цьому їх перспективні зміни. Лінії вікон, дверей, шафи, стола, якщо їх продовжити, мають також зійтися в тій точці сходження, що й лінії підлоги, стелі. Пропорції їх узгоджуються з основними вимірами інтер’єру (висота, ширина, глибина). Ті предмети, які в інтер’єрі розміщені не паралельно стінам, мають для побудови свої точки сходження, що розташовані на єдиній для всього інтер’єру лінії горизонту.

Номер слайду 17

Послідовність побудови фронтального інтер’єру

Номер слайду 18

Практична майстерня. Творча робота. Створіть композицію інтер’єру кімнати за правилами фронтальної перспективи в стилі який вам найбільш сподобався

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Харченко Ірина Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
stratjuk ekaterina
Додано
11 січня 2021
Переглядів
4844
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку