Презентація "Мистецтво дизайну. Річ - образ часу" урок 16, 7 клас

Про матеріал
Презентація з образотворчого мистецтва в 7 класі до уроку " Мистецтво дизайну. Річ - образ часу" знайомить з поняттями "дизайн" та його видами, вимогами до створення виробу,"інсталяція", інтерактивні завдання для учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок 16 7 клас. Учитель образотворчого мистецтва Житомирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 17 Стратюк К. Р.

Номер слайду 2

Сьогодні на уроці: Стратюк К. Р.

Номер слайду 3

Диза́йн — це творчий метод, процес і результат художньо-технічного проєктування промислових виробів, їхніх комплексів і систем, орієнтований на досягнення найповнішої відповідності створюваних об'єктів і середовища загалом потребам людини, як утилітарних, так і естетичних. Дизайн (англ. design) — задум, план, мета, намір, творчий задум, проєкт і креслення, розрахунок, конструкція, ескіз, малюнок, візерунок, композиція, мистецтво композиції, витвір мистецтва. Стратюк К. Р.

Номер слайду 4

Дизайнер - це фахівець в області створення, конструювання і оформлення різних візуальних об'єктів: ілюстрацій, одягу, меблів, техніки, транспорту та навіть виробничих потужностей. Відомо, що в даний момент представники професії "дизайнер" вміло поєднують у собі відразу кілька навичок: і творчого працівника, і грамотного конструктора, і компетентного технолога. Саме тому, від таких фахівців потрібні не тільки художні, але й інженерні знання, максимум яких можна здобути, вибравши певну дизайнерську спеціальність. Стратюк К. Р.

Номер слайду 5

ВИДИ ДИЗАЙНУ: Стратюк К. Р.

Номер слайду 6

Дизайн як творчий процес можна розділити на: Стратюк К. Р.

Номер слайду 7

Роздивись та поміркуй. Які принципи враховує дизайнер, коли створює свій об’єкт?

Номер слайду 8

Основні вимоги до формування предметного світу: Корисність – зовнішні показники корисності виробу (його форма)Надійність – міцність і довговічність. Ергономічність – максимальне пристосування предмета до людини. Краса. Стратюк К. Р.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Стратюк К. Р. Речі невідривні від розвитку техніки та смаків своєї епохи

Номер слайду 11

Практична майстерня. Тренувальна вправа 1 Створити ланцюг еволюції розвитку форми виробу та послухати історію його виникнення. Потрібно декілька предметів різновидів одного виробу (можна роздрукувати картки).1 учень розповідає чи зачитує повідомлення «Історія виникнення виробу»Команда (склад залежить від кількості предметів, карток). Кожен учень бере один предмет (різновид виробу). Команда шикується в ланцюжок в відповідності до еволюції виробу від старовинного до сучасного. Стратюк К. Р.

Номер слайду 12

Інсталяція — це художня техніка, яка використовує тривимірні об'єкти, призначені для зміни сприйняття простору людиною. Слово “інсталяція” походить від дієслова to install (англ. – встановлювати, розміщувати, монтувати), що пояснює технічні аспекти виготовлення. Її не "малюють", не "пишуть", а саме встановлюють, складають з окремих частин. Інсталяція може бути зосереджена на собі, а може підпорядковувати собі людину, змушуючи її перебувати в сконструйованому просторі, використовувати різні матеріали — від промислових відходів і мистецьких творів до комп’ютерних технологій. В інсталяції основним є її тимчасовість, недовговічність. Головною метою інсталяції є «створення в певному обсязі експозиційного простору особливого художньо-смислового простору»Стратюк К. Р.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Практична майстерня. Тренувальна вправа 2 Створити інстаяцію на тему «Сніданок» із запропонованих предметів: Глечик, рушник, ноутбук, чашка, блюдце, дерев’яна ложка, серветки, ложка металева, стакан, газета, журнал, миска, тарілка, підсвічник, муляжі овочів, фруктів, їжі тощо.1 команда «Старовинний сніданок»2 команда «Сучасний сніданок»Стратюк К. Р.

Номер слайду 21

Інсталяції на тему «Сніданок» старовинний та сучасний. Стратюк К. Р.

Номер слайду 22

Практична майстерня. Творча робота. Створіть образ людини (епохи, події) за допомогою натюрморту (інсталяції)на тему: «Бабуся», «Різдво», «Великдень», «Трипілля»…або Виконати рисунок створеної інсталяціїз натури «Старовинний сніданок» чи «Сучасний сніданок» . Стратюк К. Р.

Номер слайду 23

Практична майстерня. Алгоритм виконання творчої роботи

Номер слайду 24

дякую за увагу Стратюк К. Р.

pptx
Додав(-ла)
stratjuk ekaterina
Додано
11 січня 2021
Переглядів
7464
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку