Процес, під час якого руйнується вторинна, третинна або четвертинна структура білка. У вигляді чого представлена первинна структура білка?3. Як називаються органічні речовини, що не змочуються водою? 4. Як називають зв’язок, що підтримує первинну структуру білка?5. У вигляді чого представлена вторинна структура білка?6. Що є мономером для білків?7. Який процес для білків є незворотнім?8. Чи розчинні білки у воді? 9. Який білок міститься в еритроцитах крові?10. Який білок входить до складу молока?Завдання для команди « Білки»
Які полісахариди характерні для рослинної клітини? Який дисахарид є буряковим цукром? Який смак продуктів, що містять вуглеводи? Який вуглевод входить до складу зовнішнього скелету деяких комах?Чи розчинна глюкоза у воді? Як виявити крохмаль у картоплі?Скільки вивільняється енергії при розщеплені одного грама вуглеводів?Який вуглевод накопичується у печінці і м’язах?Назвіть дисахариди. Назвіть продукти багаті на вуглеводи. Завдання для команди «Вуглеводи»
Органічна речовина, що накопичується у насінні та плодах рослин…Органічні речовини, які під час розщеплення виділяють найбільше енергії…Чи розчинні ліпіди у воді? Скільки енергії виділяється при розпаді одного грама жиру? Вершкове масло - це рослинний жир чи тваринний? Назвіть вітаміни, що належать до ліпідів? Де у природному середовищі міститься віск? Перелічіть рослини, які накопичують олію? Що таке ліпосакція? Назвіть органічні розчинники жирів. Завдання для команди «Ліпіди»
Крохмаль, глюкоза, казеїн, віск, стероїди, колаген,імуноглобулін, сахароза, гемоглобін, лактоза, жир,фосфоліпіди, холестерин, інсулін, тестостерон, альбумін, глікоген, фруктоза, актин,гормони, хітин, міозин, галактоза, рибоза, кератин, гліцерин, естери.{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Білки. Вуглеводи. Ліпіди. Розподіліть на три групи приклади органічних речовин
Властивості білків: денатурація, ренатурація, регенерація, деструкція. Похідні ліпідів: жири, стероїди, амінокислоти, воски. Амінокислоти: казеїн, аланін, серин, тирозин. Дисахариди: сахароза, мальтоза, глюкоза, лактоза. Карбонові скелети: альдегідний, лінійний, розгалужений, циклічний. Структура білкової молекули: первинна, вторинна, пептидна, третинна. Вуглеводи: крохмаль, целюлоза, глікоген,тимін. Функції білків: ферментативна, первинна, структурна, транспортна. Нітратні основи для ДНК: аденін, тимін, гуанін, урацил. Знайди зайве
2. Які недоліки вегетаріанського раціону?3. Чому лікарі стверджують, що не можна купувати дітям низькоякісну жувальну гумку дешевих сортів, яка містить цукор і яскраві барвники ?Дайте відповідь і обгрунтуйте її1. Чому верблюди дуже витривалі, долають великі відстані і можуть тривалий час обходитися без їжі і води?