Презентація "Інтернет - залежність"

Про матеріал

Інтернет-залежність — психічний розлад, нав'язливе бажання вийти в Інтернет і хвороблива нездатність вчасно відключитися від нього. Це явище може спричинити стан, у якому людина фокусуватиметься на віртуальному, а не в реальному світі.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проєкт Інтернет-залежність — проблема сучасності

Номер слайду 2

Мета: визначити причини виникнення інтернет-залежності та можливі шляхи її подолання. Зміст. Вступ. Загальні відомості про роль комп'ютера в житті людини. Причини інтернет-залежностіНаслідки інтернет-залежностіШляхи подолання. Висновки

Номер слайду 3

Інтернет-залежність – це нав’язлива потреба у використанні Інтернету, що супроводжується соціальною дезадаптацією та яскраво вираженими психологічними симптомами. Складно, напевно, оцінити яку роль відіграє в сучасному житті людини комп'ютер. Сказати що важливу, це практично нічого не сказати. Комп'ютер-це частина нашого життя. Ми живемо зараз у світі, який називаємо віком комп'ютеризації. Здається, ми досягли найвищого, адже нам доступно стільки інформації, що інколи голова йде обертом.

Номер слайду 4

Загальні відомості про роль комп’ютера в житті людини. Комп’ютери вже давно проникли у всі сфери нашого життєвого простору. Вони стоять і на роботі, і вдома, і в школі, а іноді навіть і в дитячому садку. З одного боку, ці технічні нововведення сильно полегшують нашу роботу, а з іншого боку, малорухливий спосіб життя, який ми ведемо, призводить до дуже неприємних наслідків. Як кажуть американці, «безкоштовний сир буває тільки в мишоловці", тому за зручності, швидкість і комфорт ми змушені платити своїм здоров'ям. В більшості фірмах, офісах, супермаркетах, магазинах і майже в кожному домі є комп'ютер, що зазвичай підключений до мережі Інтернет. Це спрощує багато завдань. Чого лише варте спілкування за допомогою веб - камери, коли ти можеш побачити і поговорити «в живу» з людиною, яка знаходиться за тисячі кілометрів від тебе. Сучасний Інтернет має також багато соціальних та культурних граней. Він є універсальним середовищем для спілкування, розваг та навчання. Працюй, насолоджуйся інформацією. Робота на комп'ютері так вабить, що навіть не помічаєш, як швидко пролітає година за годиною.

Номер слайду 5

Причини інтернет-залежності Пов’язані з людиноюзанижена самооцiнка нестача спілкування самотністьсімейні чи фінансові проблеми відсутність підтримки оточуючих Пов’язані з Інтернетомдоступність інформації широкі можливості спілкуванняперсональний контроль та анонімність подачi iнформації

Номер слайду 6

Наслідки інтернет-залежностіПроблеми в сім'ї і професійній діяльностіВтрата пристосування до реально життя та реальних стосунків. Зниження здатності для самовираження. Ризик втрати близьких, друзів та знайомих, якщо не приділяти ïм достатньо уваги

Номер слайду 7

Шляхи подолання інтернет-залежності Ставити часові обмеження перебування в інтернетіНе варто безцiльно заходити в інтернет. Не забувати про реальних друзів та реальне спілкування з ними. Не вмикати комп'ютер без потреби. Зайнятися спортом. Почати подорожувати. Розпочати читати книги. Заблокувати сайти "пожирачi часу" та ін.

Номер слайду 8

Висновок Я вважаю, що, безсумнівно, можливість використання Інтернету дуже важлива для кожної сучасної людини. Однак завжди слід пам’ятати про потенційну небезпеку мережі і розуміти, що реальне життя проходить дуже швидко, якщо сидіти за комп’ютером більше двох годин на день.

Номер слайду 9

pptx
Додав(-ла)
Бурлака Таня
Пов’язані теми
Інформатика, Презентації
Додано
23 жовтня 2023
Переглядів
1528
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку