Презентація .Історія на карті

Про матеріал
Презентація-картка.Для робіт на уроці в класі та індивідуально.Дистанційно.З використанням підручника та різноманітних завдань.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Історія на картіКартку підготувала Мотенко І. О. Запишіть тему і дату уроку

Номер слайду 2

Мета:-розуміти, що таке географічний простір, ознайомитися з основними компонентами історичної карти; -розуміти різницю між фізичними та історичними картами; -описувати і показати на карті кордони сучасної України, її столицю. - - знаходити відмінність між географічною (фізичною) та історичною картами; розуміти як читати історичну карту

Номер слайду 3

Географічний простір – це конкретна частина поверхні земної кулі, яка характеризується рельєфом, кліматом, рослинністю, тваринним світом, наявністю річок. КАРТА – зменшене зображення поверхні Землі й окремих її частин на площині за допомогою умовних позначок. Сьогодні ми з вами ознайомимось з такими поняттями, як історична карта, географічний простір, історичний простір. Як на вашу думку, навіщо нам у житті карта? За яких обставин ми звертаємось до карти?

Номер слайду 4

Картографія – наука про карти, про методи їх створення і використання. Усі карти поділяються на політичні, географічні, історичні, економічні, синоптичні тощо. На уроках історії ми найчастіше будемо працювати саме з історичною картою.

Номер слайду 5

Запиши умовні позначки

Номер слайду 6

Які види історичних карт ви знаєте?Що означає колір на історичній карті?Як позначають міста, столиці, річки, рух військ?Що таке легенда історичної карти? Карта етнографічних регіонів України. Контурна карта

Номер слайду 7

Домашнє завдання: прочитайте параграф 5виконайте завдання в контурні картівивчіть поняття та умовні позначки Успіхів!

pptx
Додано
13 липня 2021
Переглядів
1878
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку