Презентація "Історія створення олімпійських ігор"

Про матеріал
Надзвичайно цікавою сторінкою в історії є зародження олімпійських ігор. Олімпійські ігри - це захоплюючі всесвітні змагання, що вражають красою та видовищністю. Тисячі людей кожні чотири роки поспішають в місто-господар змагань, щоб повболівати за улюблену збірну і своїми очима побачити нових спортивних зірок світу. Мільйони фанатів дивляться телетрансляцію. Дана презентація містить відомості від початку (Стародавня Греція) до сучасності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Історія створення олімпійських ігор

Номер слайду 2

Що таке олімпійські ігри?Олімпійські ігри - це захоплюючі всесвітні змагання, що вражають красою та видовищністю.

Номер слайду 3

Як все почалося?Знамениті Олімпійські ігри в честь Зевса Олімпійського зародилися ще в Стародавній Греції і проводилися з 776 року до н. е. кожні 4 роки в місті Олімпія. Спортивні змагання мали такий грандіозний успіх і велике значення для суспільства, що на час Олімпійської гонки припинялися війни і встановлювалася священне перемир'я.

Номер слайду 4

Поглянути на змагання в Олімпію народ добирався звідусюди : хто пішки, хто верхи, а деякі навіть пливли кораблями за тридев'ять земель, аби хоч одним оком поглянути на величних грецьких атлетів. Навколо міста виростали цілі наметові поселення. Щоб поспостерігати за спортсменами, глядачі повністю заповнювали схили пагорбів навколо долини річки Алфей.

Номер слайду 5

Після урочистої перемоги і церемонії нагородження (вручення вінка зі священної маслини та пальмової гілки) олімпієць жив розкішно. На його честь влаштовували свята, співали гімни, робили статуї, в Афінах переможця звільняли від податків і обтяжливих громадських обов'язків. А ще переможцю завжди залишали найкраще місце в театрі. Подекуди особливими привілеями користувалися навіть діти олімпійця.

Номер слайду 6

Відважні елліни змагалися в бігу, кулачному бою (переможцем якого одного разу став Піфагор), стрибках, метанні списа і так далі. Однак найбільш небезпечними були перегони колісниць. Переможцем кінних змагань вважали власника коней, а не бідного візника, який ризикував життям заради виграшу.

Номер слайду 7

З Олімпійськими іграми пов'язано багато легенд. Одна з них розповідає, нібито перші змагання організував сам Зевс на честь перемоги над батьком. Правда це чи ні, а ось в літературі вперше згадав про Олімпійські ігри Стародавньої Греції саме Гомер в поемі «Іліада».

Номер слайду 8

Олімпійські ігри істотно втратили своє значення з приходом римлян. Після того, як християнство стало офіційною релігією, ігри стали розглядатися як прояв язичництва і в 394 н. е. вони були заборонені імператором Феодосієм I.

Номер слайду 9

Сучасні олімпійські ігри Ігри проводяться в перший рік олімпіади (4-річного періоду між іграми). Рахунок олімпіад ведеться з 1896, коли відбулися перші Олімпійські ігри. Символ Олімпійських ігор - п'ять скріплених кілець, що символізують об'єднання п'яти частин світу в олімпійському русі - олімпійські кільця. Колір кілець у верхньому ряду - блакитний для Європи, чорний для Африки, червоний для Америки, в нижньому ряду - жовтий для Азії, зелений для Австралії.

Номер слайду 10

Традиційні ритуали* Запалення олімпійського вогню на церемонії відкриття (вогонь запалюється від сонячних променів в Олімпії і доставляється факельною естафетою спортсменів в місто-організатор Ігор);* Проголошення одним з видатних спортсменів країни, в якій відбувається Олімпіада, олімпійської клятви від імені всіх учасників ігор;* Проголошення від імені суддів клятви про неупереджене суддівство;* Вручення переможцям і призерам змагань медалей;* Підняття державного прапора і виконання національного гімну на честь переможців.

Номер слайду 11

Звання олімпійського чемпіона є найбільш почесним і бажаним в кар'єрі спортсмена в тих видах спорту, за якими проводяться олімпійські турніри.

Номер слайду 12

Дякуємо за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Радул Ольга Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Всесвітня історія. Історія України 6 клас (Бандровський О.Г., Власов В.С.)
Додано
14 березня 2021
Переглядів
7264
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку