Презентація "Історія валентинок"

Про матеріал
В презентації "Історія валентинок" показано історію виникнення вітальних валентинок на День святого Валентина. Презентацію можна використати при підготовці заходу до Дня святого Валентина.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Перші письмові "валентинки" з'явилися вже у ХV столітті. Створення першої письмової "валентинки" приписується Герцогу Орлеанському (1415 рік), який сидів в цей час у в'язниці, в одиночній камері, і вирішив боротися з нудьгою шляхом писання любовних послань власній дружині.

Номер слайду 3

В Англії у ХVІІІ столітті паперовими "валентинками" обмінювалися замість подарунків. Їх робили з кольорового паперу і підписували кольоровим чорнилом.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

А вже на початку ХІХ століття почалося серійне виробництво "валентинок". Спочатку це були чорно-білі малюнки, намальовані вручну на фабриці.

Номер слайду 7

У наш час "валентинки" представлені як вітальні листівки у вигляді сердечок, з якнайкращими побажаннями, визнанням в любові, пропозиціями руки і серця або просто жартами.

Номер слайду 8

Окрім "валентинок" люди дарують своїм коханим троянди, цукерки-сердечка і інші предмети із зображеннями сердець, птахів, що цілуються, і, звичайно, справедливо визнаного символу Дня Святого Валентина - маленького крилатого ангелочка Купідона.

Номер слайду 9

А останнім часом великої популярності набувають такі "валентинки“:

ppt
Додано
29 грудня 2021
Переглядів
933
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку