Презентація "Історія,як наука."

Про матеріал
Матеріали підібрано згідно програми. Цікаві зупинки подорожі,які розвивають компетентності учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку Історія,як наука.

Номер слайду 2

Мета урокуузагальнити та систематизувати знання учнів з курсу ; активізувати знання основних подій, понять, постатей, історико-культурних пам’яток, що вивчалися на уроках історії ; продовжити розвивати вміння аналізувати, порівнювати, співвідносити; формувати вміння висловлювати власне судження щодо важливості історичних знань та ролі громадян, історичної науки, музеїв, архівів у збереженні минулого ; закріпити уміння і навички орієнтуватися на карті та опрацьовувати історичні джерела; закріпити загальнонавчальні уміння і навички;виховувати почуття патріотизму на основі історичного минулого.

Номер слайду 3

“Хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього, хто не шанує видатних людей, той сам не годен пошани” М. Рильський. Епіграф уроку

Номер слайду 4

- Хто такий Максим Рильський?- Поясніть, як ви розумієте слова українського поета?

Номер слайду 5

Вправа “Незакінчене речення”Я хочу дізнатися про …Я хочу навчитися …

Номер слайду 6

Станція “Термінологічна”Пояснити значення термінів та понять. Скласти “пазли”

Номер слайду 7

Історичні джерелаписьмові документи, предмети, будівлі та інші пам’ятки, які відображають історичні події та явища і дають можливість досліджувати життя людей в минулому. Археологіянаука, що вивчає життя людини за матеріальними свідченнями минулого отриманих під час розкопок. Музейспеціальний заклад, де зберігаються речові джерела. Архівзбірки документів, а також місця, де зберігаються, упорядковуються і вивчають письмові документи. Фольклорусна та музична народна творчість, обряди та звичаї, що мають давнє походження. Топоніміканаука, що вивчає походження, значення та історичний розвиток географічних назвІсторичні діячілюди, чия діяльність змінила життя суспільства у минулому та продовжує впливати на нього сьогодніІсторичні подіїте, що відбулося з людьми в минулому в певний час та в певному місці: подорожі, битви, відкриття тощо

Номер слайду 8

Революціякорінний переворот, який веде до змін у житті суспільства. Республікадержава, в якій влада належить представникам народу, обраним на певний часІсторичні пам’яткиспоруди, предмети і твори мистецтва, які пов’язані з історичними подіями в житті окремих людей, народу, суспільства та держави. Літочислення Відлік історичного часу від певного історичного моменту. Календар. Послідовний список днів усього року з поділом на місяці та тижніКарта Зменшене , узагальнене зображення поверхні Землі чи її частин на папері. Збірку карт називають атласом. Університет Вищий навчальний заклад, до спільноти якого належать студенти та викладачі.

Номер слайду 9

Станція “Джерельна”Дослідити історичне джерело

Номер слайду 10

Види історичних джерел

Номер слайду 11

Станція “Хронологічна”“Дерево дат”, на листочках якого позначені історичні події. Прикріпіть листочки на лінії часу, назвіть подію і століття, в якому вона відбулася.

Номер слайду 12

Встаньте, діти, посміхніться,Землі нашій уклоніться. За щасливий день вчорашній. Всі до сонця потягніться,Вліво, вправо нахиліться,Веретенцем покрутіться. Раз – присядьте, два – присядьтеІ за парти разом сядьте. Фізкультхвилинка.

Номер слайду 13

Станція “Портретна”Історію творять особи. Нам необхідно визначити хто ці історичні діячі.

Номер слайду 14

1

Номер слайду 15

2

Номер слайду 16

3

Номер слайду 17

4

Номер слайду 18

5

Номер слайду 19

6

Номер слайду 20

7

Номер слайду 21

8

Номер слайду 22

9

Номер слайду 23

10

Номер слайду 24

Станція “Картографічна”Здійснимо подорож видатними місцями України.

Номер слайду 25

Покажіть на карті- м. Харків- м. Київ- м. Львів- м. Умань- м. Кам’янець-Подільський - м. Білгород

Номер слайду 26

Станція “Підсумкова”

Номер слайду 27

“Торбинка знань” Визначте значення збереження минулого, починаючи свою розповідь словами «Без нас неможливо зберегти пам'ять про минуле, тому що саме ми…». ( охороняємо, зберігаємо, примножуємо та дбаємо про майбутнє нашої держави)

pptx
До підручника
Історія України (Вступ до історії) 5 клас (Власов В.С.)
Додано
28 лютого 2019
Переглядів
1891
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку