Презентація "Історія як наука про минуле. Відлік часу в історії"

Про матеріал
Презентація до уроку в 5 класі з предмету "Україна і світ: вступ до історії України та громадянської освіти".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Історія як наука про минуле. Відлік часу в історії.

Номер слайду 2

Хмаринка слів. Що ми бачимо на малюнку?Як ви розумієте вислів?

Номер слайду 3

ІСТОРІЯ-ЦЕпро та сьогодення .

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Історія як наука та навчальний предмет. Спробуйте продовжити речення: «Розкажу я вам цікаву історію, яка тра-пилась зі мною…»; «Сьогодні на уроці ми…». Чи в однаковому значенні у ваших реченнях вжито слово «історія»?Обґрунтуйте свою думку.

Номер слайду 7

Історія — навчальний предмет, який ми з вами починаємо вивчати. Він надзвичайно цікавий, адже історія завжди пов’язана з людьми, вивчає діяльність людей, минуле людства. Що, де й коли відбулося — головні питання, з яких починають вивчати історію. Ми маємо розуміти, що історія як наука - досліджує минуле та розвиток людства та історія як шкільний навчальний предмет - це ознайомлення з минулим та розвитком людства.

Номер слайду 8

Історія України – складова європейської історіїУ кожного з нас є своя історія. Є історія наших родин, наших рідних.Є історія в кожного міста й села. Є історія в народів і країн.Історія кожної людини, кожної родини — це частина історії країни. Історія нашої України є невід’ємною складовою всесвітньої історії, адже це — частина спільної історії народів нашої планети. Дата народження — це початок вашої історії. День, місяць і рік народження — це час, а місце вашого народження — це простір.

Номер слайду 9

Одне з питань на яке дає відповідь історія: КОЛИ?Щоб дати відповідь на це питання, потрібно знати способи вимірювання часу. Люди спостерігали за природою і бачили, що день змінює ніч і т.д., після весни наступає літо. Ці спостереження допомагали їм вижити….- Назвіть одиниці вимірювання часу? (Підручник, стор. 14)

Номер слайду 10

Кожна календарна система має точку початку відліку. Українці користуються Григоріанським календарем, який було запроваджено у 1582 році. Встановити відповідність:

Номер слайду 11

Підводимо підсумки:- Що нового дізналися на уроці?Що було цікавим для вас?

pptx
Пов’язані теми
Історія України, 5 клас, Презентації
Інкл
До підручника
Історія України (Вступ до історії) 5 клас (Власов В.С.)
Додано
17 січня
Переглядів
112
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку