Презентація "Кам*яне вугілля"

Про матеріал
Дану презентацію можна викорстати як додатковий матеріал до уроку з теми "Поширення вуглеводнів у природі. Природний газ, нафта, кам*яне вугілля - природні джерела вуглеводнів"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КАМ´ЯНЕ ВУГІЛЛЯ

Номер слайду 2

План Поняття про кам′яне вугілля Склад кам′яного вугілля. Як утворилось кам′яне вугілля Коксування та його продукти. Продукти переробки кам'яного вугілля Кам′яне вугілля в Україні

Номер слайду 3

Поняття про кам′яне вугілля КАМ’ЯНЕ ВУГІЛЛЯ – тверда горюча корисна копалина біогенного походження. Належить до групи гумолітів, є проміжним різновидом між бурим вугіллям і антрацитом.

Номер слайду 4

Склад кам′яного вугілля. До складу кам'яного вугілля входять: Вільний вуглець. Органічні речовини, що містять С, Н, О, S, N Неорганічні речовини (шлак, після спалювання вугілля)

Номер слайду 5

Як утворилось кам′яне вугілля Родовища кам’яного вугілля виникли 200 мільйонів років тому. У ті далекі часи на Землі панував вологий і жаркий клімат. Сприятливі умови сприяли зростанню вічнозелених лісів, які згодом дали початок розвитку торфовищ на всіх континентах земної кулі. Пізніше торф’яні поклади, занурюючись в товщу земної кори, під впливом тиску і високої температури перетворилися в пласти кам’яного вугілля.

Номер слайду 6

Коксування та його продукти Коксування вугілля — метод термічної переробки переважно кам'яного вугілля, що полягає в його нагріванні без доступу повітря до 1000–1100 °С і витримки, при цій температурі, внаслідок чого паливо розкладається з утворенням летких продуктів і твердого залишку коксу.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Продукти переробки кам'яного вугілля

Номер слайду 9

Кам'яне вугілля в Україні

Номер слайду 10

Дякую за увагу!

pptx
До підручника
Хімія 9 клас (Гранкіна Т.М.)
Додано
23 березня 2020
Переглядів
7466
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку