Презентація "Казкові Фінляндія та Норвегія"

Про матеріал
Презентація для проведення дистанційного навчання з предмету "Музичне мистецтво" у четвертому класі. Урок №27 "Казкові Фінляндія та Норвегія".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Музичне мистецтво 4 клас. Урок № 27 Тодорович Алла Ярославівна. Казкові Фінляндія та Норвегія

Номер слайду 2

Сьогодні ми відправляємось у незвичну подорож! Що ж на нас чекає?Спробуємо помалювати плямами))4 Ми проведемо до сну Сонце разом із Едвардом Грігом))1 А Ян Сібеліус познайомить нас з. Симфонічною поемою «Фінляндія»2 Ми дізнаємось, які вони – Фінляндія та Норвегія))3І обов’язково поспіваємо та потанцюємо) 5 Як вам така ідея?

Номер слайду 3

Ну що ж !!! Розпочинаймо!!!

Номер слайду 4

На берегах холодного Північного моря лежить країна Норвегія. У цій країні гір, густих лісів і швидких річок живуть мужні й прекрасні люди.

Номер слайду 5

У Норвегії в XIX ст. жив Едвард Гріг - композитор, який гаряче любив свій народ, свою землю. Він умів бачити, чути й добре розуміти рідну північну природу, умів роповідати про неї мовою музики. У своїй музиці композитор відобразив національний характер норвезького народу, його фольклор і побут, красу природи рідного краю, яку дуже любив.

Номер слайду 6

Прослухайте твір «Захід сонця» Едварда Гріга і спробуйте визначити характер музики та настрій музики.

Номер слайду 7

Ви прослухали романс Едварда Гріга «Захід сонця»У ньому змальована краса вечірньої пори, виражена любов до рідної природи. Ця музика мелодійна, лірична і поетична. Складається враження, що ввечері вітер ніби заколисує природу. Музика переважно ніжна, лагідна та раптом стає схвильованою.

Номер слайду 8

1. Находить тінь і день пройшов, І згасло світло в лісі. Багрянець золотом упав, На землю тьми завіса. В вечірній тиші чарівній Беріз шепочуть віти… На землю знов приходять сни, Над світом віють мрії. 2. Як сумно з нами день прощавсь, В тривозі гори спали, Закрили квіти пелюстки І птахи замовчали. Завмерла далина і жде, Вся плачучи росою, Що швидко сонце зникне десь За смугою ясною. Прочитайте виразно текст романсу «Захід сонця»У перекладі М. Яскулка

Номер слайду 9

Прийшов час Порухатись))

Номер слайду 10

Ми вирушаємо далі — у Фінляндію. Це держава на Півночі Європи. Як і всі країни Північної Європи, Фінляндія вражає своїми казковими зимовими краєвидами. Дуже давно люди вірили, що тут у дрімучих лісах живуть магічні істоти: тролі та ельфи, злі чаклуни й добрі чарівники. Вважали, що зустріч із ними може змінити долю людини. А ще саме у Фінляндії живе Санта Клаус.

Номер слайду 11

Музичний світ Фінляндії найяскравіше представлено творчістю композитора Яна Сібеліуса. Автор симфоній, увертюр, поем та інших творів. Митець написав чимало творів до театральних п’єс, зокрема, і симфонічну поему «Фінляндія». Цей твір займає чільне місце в культурі країни, оскільки мовою музики автор змальовує історію її народу. Мелодія симфонічної поеми покладена в основу державного гімну.

Номер слайду 12

Слухання Ян Сібеліус. Симфонічна поема «Фінляндія».

Номер слайду 13

Розспівування

Номер слайду 14

Розучування пісні

Номер слайду 15

Намалюйте малюнок «плямами» до музичного твору, що вам найбільше сподобався. Передайте свої емоції за допомогою кольорів))Увага завдання!!!

Номер слайду 16

Бажаю вам успіхів та Хорошого сонячного настрою!Я в вас вірю!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Миколайович Григорій
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Рогозняк Валентина Танасіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Чигілейчик Жанна Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Міщенко Микола Васильович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Додано
31 березня 2020
Переглядів
2823
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку