Презентація "Кібербулінг"

Про матеріал
В умовах воеєного часу залишається актуальною проблема булінгу, а особливо "Кібербулінгу"!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

"Профілактика булінгу/кібербулінгу в умовах дистанційного навчання у період дії воєнного стану"

Номер слайду 2

Булінг (bullying, від анг. bully – хуліган, забіяка) (цькування) - це діяння (дії або бездіяльність) учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, у тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи та (або) такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого.

Номер слайду 3

Які ознаки булінгу? 1наявність сторін – 1)кривдник (булер)2) потерпілий (жертва булінгу), 3)спостерігачі2наслідки у вигляді психічної та/або фізичної шкоди, приниження, страху, тривоги, підпорядкування потерпілого інтересам кривдника, та/або спричинення соціальної ізоляції потерпілого3 Систематичність (повторюваність) діяння. Шаблоны презентаций с сайта

Номер слайду 4

Кібербулінг це булінг із застосуванням цифрових технологій. Він може відбуватися в соціальних мережах, платформах обміну повідомленнями (месенджерах), ігрових платформах та мобільних телефонах. Це неодноразова поведінка, спрямована на залякування, провокування гніву чи приниження тих, проти кого він спрямований.

Номер слайду 5

До яких наслідків призводить кібербулінг?Наслідки можуть тривати довгий час і впливати на людину різними способами: Ментально – відчуття смутку, пригніченості, навіть злості, відчуття себе в безглуздому становищіЕмоційно – відчуття сорому, втрата цікавості до речей, які ти любиш. Фізично – відчуття втоми (втрата сну) або таких симптомі, як біль у животі та головний біль.

Номер слайду 6

Що робити, щоб уникнути кібербулінгу?Приватні облікові записи у соціальних мережах Вибірковість співрозмовників Уникнення невідомих посилань, особливо надісланих від сторонніх користувачів Максимальна перевірка отриманої інформації Усвідомлення того, що кожна людина має право на захист, а тому про ознаки кібербулінгу необхідно повідомляти одразу.

Номер слайду 7

Телефони гарячих ліній

Номер слайду 8

Дякую за увагу!Мирного неба над головою

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Совенко Олена Олександрівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
24 березня 2023
Переглядів
489
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку