Презентація "Кібербулінг та його види"

Про матеріал

Часто людина, яку цькують у реальному житті, зазнає нападок і в кіберпросторі. На відміну від шкільного булінгу, який закінчується за межами школи, кібербулінг не закінчується ніде. Що більше наше життя переходить в онлайн, то більш безперервним стає кібербулінг.

Інколи цькування в кіберпросторі стає таким нестерпним, що знижує не лише самооцінку й настрій, але й шкодить здоров'ю через безсоння, постійні переживання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кібербулінгта йоговиди Розробила вчитель Лубенської ЗОШ №2 Семенова І. В.

Номер слайду 2

Кібербулінг — це новітня форма агресії, що відбиває жорстокі дії з метою дошкулити, нашкодити, принизити людину з використанням інформаційно-комунікаційних засобів: мобільних телефонів, електронної пошти, соціальних мереж тощо.

Номер слайду 3

виділяють вісім типів поведінки, які характерні для кібербулінгу.

Номер слайду 4

Суперечки, або флеймінг– обмін короткими гнівними і запальними репліками між двома чи більше учасниками, використовуючи комунікаційні технології. Частіше за все розгортається в «публічних» місцях Інтернету, на чатах, форумах, інколи перетворюється в затяжну війну.

Номер слайду 5

Нападки, постійні виснажливі атаки – найчастіше це залучення повторюваних образливих повідомлень, спрямованих на жертву (наприклад, сотні смс-повідомлень на мобільний телефон, постійні дзвінки) з перевантаженням персональних каналів комунікації.

Номер слайду 6

Обмовлення, зведення наклепів – розповсюдження принизливої неправдивої інформації з використанням комп’ютерних технологій. Це можуть бути і текстові повідомлення і фото, і пісні, які змальовують жертву в шкідливій інколи сексуальній манері.

Номер слайду 7

Самозванство, втілення в певну особу – переслідувач позиціонує себе як жертву, використовуючи її пароль доступу до її акаунту в соціальних мережах, блогу, пошти, а потім здійснює негативну комунікацію. Організація «хвилі зворотних зв’язків» відбувається, коли з адреси жертви без її відому відправляються ганебні провокаційні листи її друзям і близьким за адресною книгою, а потім розгублена жертва не очікувано отримує гнівні відповіді.

Номер слайду 8

Ошуканство, видурювання конфіденційної інформації та її розповсюдження – отримання персональної інформації в міжособовій комунікації і передача її (текстів, фото, відео) в публічну зону Інтернету або поштою тим, кому вона не призначалась.

Номер слайду 9

Відчуження (остракізм), ізоляція. Будь-якій людині притаманно сприймати себе або в якійсь групі, або поза нею. Бажання бути включеним у групу виступає мотивом багатьох вчинків підлітків. Виключення із групи сприймається як соціальна смерть. Чим в більшій мірі людина виключається із взаємодії, тим гірше вона себе почуває і тим більше знижується її самооцінка.

Номер слайду 10

Кіберпереслідування – це дії з прихованого вистежування переслідуваних і тих, хто пересувається без діла поруч, зазвичай зроблені нишком, анонімно, з метою організації злочинних дій на кшталт спроб зґвалтування, фізичного насильства, побиття. Відстежуючи через Інтернет необережних користувачів, злочинець отримує інформацію про час, місце і всі необхідні умови здійснення майбутнього нападу.

Номер слайду 11

Хепіслепінг – відносно новий вид кібербулінгу, який починався в англійському метро, де підлітки прогулюючись пероном раптом ляскали один одного, в той час як інший учасник знімав цю дію на мобільну камеру. В подальшому за будь-якими відеороликами, в яких записано реальні напади, закріпилась ця назва. Інша форма хепіслепінгу – це передавання сюжетів через мобільні телефони.

Середня оцінка розробки
Структурованість
1.0
Оригінальність викладу
1.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
2.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Цюпак Ольга Володимирівна
    Шановна, колего! Ваша презентація для скачування недієва)) Виходить, що я, поділившись своїми напрацюваннями з колегами, не можу в обмін на це отримати потрібну для себе інформацію. Вважаю це неприпустимим.
    Загальна:
    2.3
    Структурованість
    1.0
    Оригінальність викладу
    1.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Інформатика, Виховна робота
Додано
4 липня 2018
Переглядів
10023
Оцінка розробки
2.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку