Презентація "Києво-Могилянський колегіум"

Про матеріал
Києво-Могилянська академія довгий час була єдиним вищим загальноосвітнім навчальним закладом України, Східної Європи та всього православного світу. За часів свого існування Київську академію називали на честь своїх благодійників. Крім Києво-Могилянської, на честь Петра Могили, її називали також Могило-Заборовською, на честь Рафаїла Заборовського. За часів гетьмана Івана Мазепи академію також називали Могилянсько-Мазепинською.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Києво-Могилянський колегіум”

Номер слайду 2

Це вищий навчальний заклад в Україні. Заснований 1632 року. Університетське містечко розташоване на Подолі в Києві, між Контрактовою площею та набережною Дніпра. Викладання в університеті ведеться українською та англійською мовами. Національний університет «Києво-Могилянська академія» (На. УКМА)

Номер слайду 3

Історія закладу Києво-Могилянська академія довгий час була єдиним вищим загальноосвітнім навчальним закладом України, Східної Європи та всього православного світу. Заснована на принципах гуманізму й просвітництва Академія не лише навчала молодь, але й поширювала освіту, знання, культуру, мистецтво, літературу, музику, театр.

Номер слайду 4

У вересні 1632 року Київська братська школа об'єдналася з Лаврською школою. У результаті було створено Києво-Братську колегію. Київський митрополит Петро Могила побудував в ній систему освіти за зразком єзуїтських навчальних закладів. Велика увага в колегії приділялася вивченню мов, зокрема польської та латини. Станових обмежень для отримання освіти не було. Згодом колегія іменувалася Києво-Могилянською на честь свого благодійника та опікуна.

Номер слайду 5

Ніхто за життя Петра Могили не називав колегію (академію) «Могилянською», ні польські королі, ні московські царі. Це сталося вже понад двадцять років після його смерті. Вперше цю назву знаходимо в грамоті короля Михаїла Корибута Вишневецького (внучатого племінника Могили, онука Раїни Могилянки) в 1670 році: «Ми нашою королівською владоюдозволили, після такого тяжкого руйнування і спустошення, відновити помянуту Києво-Могилянську колегію і в ній школи».

Номер слайду 6

Випускники та професори старої Києво-Могилянської академії відіграли важливу роль в освітньому та професійному житті україни. Багато хто з козацької старшини та гетьманів запорізького козацтва навчалися тут. Гравюра XVIII ст. Києво-Могилянська академія та її вихованці.

Номер слайду 7

В 1992 р. було випущено поштову марку з зображенням Києво-Могилянської академії

Номер слайду 8

Староакадемічний корпус академії зображено на купюрі в 500 гривень, а також на логотипах Українського наукового інституту Гарвардського університету та Інституту української археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського НАН України.ppt_xxshearppt_x

Номер слайду 9

Дякую за увагу!

pptx
Додано
13 травня 2020
Переглядів
8517
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку