Презентація: "Кіномистецтво. Мова кіно."

Про матеріал
Презетація до уроку "Кіномистецтво.Мова кіно" для уроку у 9 класі, яка розкриває поняття: про головні художні компоненти фільму, основні кінозасоби, спецефекти, комп’ютерна графіка,спеціальні кінопремії
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кіномистецтво. Мова кіно.

Номер слайду 2

Головні художні компоненти фільмузняті на плівку зображення (люди, події, предмети, пейзажі) записані на плівку звуки (мовлення, музика, спів, шуми)Кіномистецтво об’єднує в собі елементи різних мистецтв: літератури (сценарій, текст від автора); живопису (композиція, колорит, світлотінь); театру (гра акторів, мізансцени); музики. Отже, кіно — мистецтво синтетичне, просторово-часове.

Номер слайду 3

Мінімальна одиниця конструкції фільму:кадр. Будь-який фільм складається з кадрів. Кадри з’єднують в одне ціле шляхом монтажу. Монтаж передбачає відбір і трактування митцем подій і явищ, їх зіставлення в певному темпі й ритмі, організацію фільму в просторі та часі (приміром, за допомогою монтажу можна з’єднати події, зняті в різних місцях і в різний час).

Номер слайду 4

Основні кінозасоби різноплановість (зміна планів) ракурс зображення глядач може побачити людину чи будь-який предмет згори, збоку, знизу, здалеку або впритул. Це досягають зміною ракурсу, тобто кута зору.

Номер слайду 5

Спецефектимеханічніоптичнізвукові готують перед зйомками (моделювання, піротехніка, спеціальний грим)стоп-кадр; прискорена, уповільнена, зворотна і комбінована зйомки; мультиекспозиція (дознімання на плівку з уже знятими кадрами); хромакей (зйомка на тлі кольорового однотонного, переважно зеленого, екрана, який потім замінюють на інший відзнятий матеріал); контроль руху камери

Номер слайду 6

Комп’ютерна графікапоєднання в просторі предметів з різних місць моделювання «живих» акторіввикористання комп’ютерної анімації замість залучення дублерівстворення явищ природи

Номер слайду 7

https://www.youtube.com/watch?v=YHEh. WRLOGFEЕволюція кіно

Номер слайду 8

Спеціальні кінопреміїНайпрестижнішу кінонагороду «Оскар» з 1929 р. присуджує Американська академія кінематографічних мистецтв і наук. Її номінації охоплюють кращий ігровий, документальний і анімаційний фільми, зокрема короткометражний; кращий режисер, сценарист, оператор, звук, монтаж, саундтрек, грим; краща чоловіча й жіноча роль, зокрема другого плану, робота художника-постановника; кращі візуальні ефекти, костюми. Атрибутом премії «Оскар» є позолочена статуетка (скульптор Джордж Стенлі).

Номер слайду 9

Спеціальні кінопреміїКінопремію «Золотий глобус» присуджують за кіно- і телефільми Голлівудською асоціацією іноземної преси після голосування за участю близько 90 провідних журналістів, які спеціалізуються на тематиці Голлівуду.

Номер слайду 10

Спеціальні кінопреміїГоловний приз найстарішого у світі щорічного Венеційського кінофестивалю (заснований 1932 р.) — «Золотий лев». Учасники основної програми змагаються за «Левів», а в альтернативній програмі («Проти течії») демонструють нестандартні фільми, з яких найкращі нагороджуються призом «Сан-Марко». У конкурсі беруть участь тільки фільми, які не демонстрували за межами країни-виробника і не брали участі в інших фестивалях. На поза-конкурсних програмах показують фільми, що отримали визнання.

Номер слайду 11

Спеціальні кінопреміїКаннський міжнародний кінофестиваль проводять щороку в курортному місті на Лазурному березі Франції. Найпрестижніша нагорода фестивалю — «Золота пальмова гілка»

Номер слайду 12

Спеціальні кінопреміїБерлінський міжнародний кінофестиваль (Берлінале) у Німеччині, уперше організований в 1951 р., служить місцем зустрічей для представників світового кінематографа й кіно-індустрії. Головний приз фестивалю — «Золотий ведмідь» присуджують за кращий фільм, «Срібний ведмідь» — у номінаціях: «Кращий режисер», «Кращий актор», «Найкраща актриса», «Кращий саундтрек» і «За видатний акторський вклад у розвиток кіно».

Номер слайду 13

Спеціальні кінопреміїКиївський міжнародний кінофестиваль «Молодість», акредитований Міжнародною асоціацією кінопродюсерів (FIAPF), проводять кожного року вже майже півстоліття (з 1970 р.). Головне завдання — сприяння розвитку молодого професійного кіно. Володар отримує грошову винагороду і статуетку «Скіфський олень»

Номер слайду 14

Домашнє завдання: стор.117-123, намалювати свою нагороду кінофестивалю, придумати їй назву та кому би ви її віддали?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Кібкало Людмила
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Сегеда Вікторія Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Вітко Марина Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Мистецтво 9 клас (Масол Л.М.)
Додано
21 травня 2020
Переглядів
6600
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку