Презентація "Класифікація неорганічних сполук. Оксиди, їх склад, назви. Класифікація оксидів."

Про матеріал
Класифікація неорганічних сполук. Оксиди, їх склад, назви. Класифікація оксидів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Девіз уроку: «Видумуй, пробуй, твори! Розум, фантазію прояви! Активним і уважним бувай І про кмітливість не забувай!»

Номер слайду 2

Бесіда 1. На які два класи поділяються всі хімічні речовини? Наведіть приклади з навчальної таблиці. 2. Прості речовини, у свою чергу, поділяються ще на дві групи. Які саме? 3. А на які групи можна розподілити складні речовини? 4. Складних чи простих речовин більше в природі? 5. А за якою ознакою можна класифікувати складні речовини?

Номер слайду 3

ВОДА H2O - гідроген оксид

Номер слайду 4

Вуглекислий газ До складу повітря входить карбон(IV) оксид СО2 (вуглекислий газ), об’ємна частка якого в повітрі становить 0,3 %.

Номер слайду 5

Кварц SiO2 -Силіцій(IV)оксид

Номер слайду 6

Природні сполуки оксиду алюмінію: боксит, корунд, рубін, сапфіри Алюміній (ІІІ)оксид – Al2O3

Номер слайду 7

Червоний та бурий залізняк Ферум(ІІІ)оксид Fe2O3

Номер слайду 8

Купрум оксид Cu2O

Номер слайду 9

Тема уроку: Класифікація неорганічних сполук. Оксиди, їх склад, назви. Класифікація оксидів.

Номер слайду 10

Мета уроку: сформувати уявлення про загальну класифікацію неорганічних речовин на підставі отриманих раніше знань про прості та складні речовини; - розвивати вміння аналізувати та систематизувати; - формувати уявлення про негативний вплив деяких речовин на довкілля.

Номер слайду 11

Завдання уроку: вивчити основні терміни і поняття теми; навчитись давати визначення оксидам, складати формули оксидів за валентністю, називати оксиди за формулами; активно і уважно виконувати всі поставлені завдання;

Номер слайду 12

Неорганічні сполуки: Оксиди — це складні речовини, що складаються з атомів двох хімічних елементів, один із яких — Оксиген. Основи — це складні речовини, що складаються з атомів металів та однієї чи кількох гідроксильних груп −OH. Наприклад: Ca(OH)2, Mg(OH)2, NaOH, Fe(OH)3. Кислоти — це складні речовини, що складаються з атомів Гідрогену й кислотних залишків. (Гідроген у кислотах записується перед кислотним залишком.) Наприклад: HNO3, H2SO4, H3PO4, H2SO3. Солі — складні речовини, що складаються з атомів металів і кислотних залишків. Наприклад: K2SO4, CuSO4, MgSO4.

Номер слайду 13

Класифікація оксидів Оксиди металів — основні оксиди. Оксиди неметалів — кислотні оксиди. Амфотерні оксиди — це оксиди, що проявляють властивості й кислотних, і основних оксидів. Назви оксидів за сучасною українською номенклатурою складаються за схемою: Назва елемента (валентність, якщо вона змінна) + Оксид. Наприклад: CaО — кальцій оксид, SiO2 — силіцій оксид.

Номер слайду 14

Домашнє завдання 1. Опрацювати параграф 5; 2. Робочий зошит с.25-26 І-ІV рівні, виконати письмово завдання посильного рівня; 3. Випереджальне завдання: «Поширення кислот у природі. Застосування кислот».

Номер слайду 15

Підсумок уроку Спасибі всім, хто працював В зошитах гарно писав, На мої питання відповідав, Різні тексти читав, Та тим, хто в гості завітав.

ppt
Пов’язані теми
Хімія, 8 клас, Презентації
Додано
27 березня
Переглядів
55
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку