Презентація " Класифікація стрілкової зброї"

Про матеріал
У наш час армії мають на озброєнні багато різноманітної стрілецької зброї. Для вивчення й оцінки можливостей бойового використання стрілецької зброї потрібна її класифікація.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вогнева підготовка Проценко Сергій Іванович учитель предмету “України” КЗО «Криворізький ліцей «КОЛІЯ» Дніпропетровської обласної ради»“Захист України”

Номер слайду 2

Класифікація стрілецької зброї ppt_xxshearppt_x

Номер слайду 3

Види стрілецької зброїза характером джерела енергіївогнепальнамисливськазапризначеннямнавчальна. За ступенем автоматизаціїбойовапістолетиза бойовими можливостямиза калібромполіцейськацивільнаспортивнапістолет - кулемети«автомати»(автоматичні карабіни, гвинтівки)гвинтівкикулеметипневматичнамеханічнаелектричнанеавтоматичназа складомрозрахункуавтоматичнасамозаряднасамострільнамалокаліберна(до 6,5 мм)нормального калібрувеликокаліберна(більш 9 мм)за кількістю стволіводноствольнадвохствольнабагатоствольназа способом утриманняпід час стрільбиза конструкцією стволагруповаіндивідуальнанарізнагладкоствольнаручнаспеціальнакомбінованакарабіни

Номер слайду 4

За призначенням:бойова (військова) – суто для військового використання (ведення бойових дій);поліцейська – для сил правопорядку;мисливська – для мисливської промисловості;цивільна – зброя, яка створена для самооборони;спортивна – для спортивних змагань;навчальна – для вивчення будови, способів застосування (тренування), але з якої неможливо стріляти;навчально-тренувальна – для отримання початкових навичок зі стрільби.

Номер слайду 5

За бойовими можливостями: Револьвер - короткоствольна стрілецька зброя з обертанням блока стволів, або зарядних комор, для стрільби на короткі відстані, яка керується однією рукою. Пістолет - короткоствольна самозарядна стрілецька зброя для стрільби на короткі відстані, яка керується однією рукою. Пістолет-кулемет - автоматична зброя (має можливість ведення вогню чергами), для стрільби використовуються пістолетні патрони. Рушниця - довгоствольна стрілецька зброя, гладкоствольна, нарізна, або комбінована, в конструкції якої передбачена стрільба з використанням двох рук з упором прикладу в плече. Гвинтівка - одноствольна нарізна рушниця (з гвинтовими нарізами для стрільби кулями) - довжина стволу приблизно дорівнює 70 калібрам. Карабін - полегшена гвинтівка з укороченим стволом (довжина ствола приблизно дорівнює 40-50 калібрам).“Автомат” - (автоматична гвинтівка, авт. карабін, автомат системи Калашникова) ствольна автоматична стрілецька зброя для стрільби кулями, яка керується двома руками з упором прикладу в плече. Кулемет - довгоствольна автоматична стрілецька зброя для безпосередньої стрільби кулями з опори.

Номер слайду 6

За джерелом енергії, яка використовується для викидання кулі (здійснення пострілу) зі ствола зброї: вогнепальна – енергія порохових газів, які утворюються при згоранні заряду;пневматична – енергія газів, які стиснуті; механічна - потенційна сила пружних елементів (лук, арбалет, катапульта та інше); електрична – за принципом електромагнітної індукції. За ступінню автоматизації:неавтоматична – перезарядження здійснюється вручну. самозарядна – автоматична зброя для поодинокої стрільби. Перезарядження відбувається за рахунок енергії порохових газів, стрілець здійснює тільки спуск.автоматична – зброя з повною автоматизацією перезарядження і здійснення пострілу.

Номер слайду 7

За калібром:малокаліберна - до 7 мм / арт. до 76 мм/;середньокаліберна - від 7 мм до 9 мм / арт. 76 – 130 мм/;крупнокаліберна - більше 9 мм / арт. більше 130 мм/За кількістю стволів:одноствольна;двохствольна;багатоствольна. За складом розрахунку:індивідуальна – стрілецька зброя, яка обслуговується одним стрільцем (пістолети, револьвери, гладкоствольні рушниці, карабіни, автомати, пістолет-кулемети ).групова – стрілецька зброя, яка обслуговується стрілецьким розрахунком або екіпажем (ручні, станкові, крупнокаліберні кулемети ).

Номер слайду 8

За конструкцією стволів ( за наявністю нарізів в каналі ствола):гладкоствольна - ствольна зброя з гладким каналом ствола.нарізна - ствольна зброя з нарізами в каналі ствола.комбінована - багатоствольна зброя з комбінацією стволів з гладким і нарізними каналами. За способом утримання під час стрільби:ручна – утримується під час стрільби в руках;станкова – закріплюється для стрільби на спеціальному станку;спеціальна – танкова, авіаційна, корабельна, казематна.

Номер слайду 9

На теперішній час існує шість основних видів стрілецької зброї: ▪ револьвери,

Номер слайду 10

▪ пістолети,

Номер слайду 11

▪ пістолети-кулемети,

Номер слайду 12

▪ гвинтівки (рушниці),

Номер слайду 13

▪ автомати (штурмові гвинтівки),

Номер слайду 14

▪ кулемети. Кожний вид до того ж має декілька підвидів.

Номер слайду 15

Від початку виникнення вогнепальної зброї (ХІV cт.) і до нашого часу розвиток стрілецької зброї ніколи не припинявся. Конструктори продовжують її удосконалення та винаходять інші перспективні шляхи розвитку.

Номер слайду 16

Дайте відповідь на питання: Як класифікують стрілецьку зброю за ступенем автоматизації?Як класифікують стрілецьку зброю за бойовими можливостями?Як класифікують стрілецьку зброю за калібром?

Номер слайду 17

Д Я К У Ю З А У В А Г У !

pptx
До підручника
Захист Вітчизни (рівень стандарту) 10 клас (Пашко К.О., Герасимів І.М., Щирба Ю.П., Фука М.М.)
Додано
27 березня
Переглядів
110
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку