Презентація "Книжкова графіка"

Про матеріал
Презентація "Книжкова графіка"Презентація "Книжкова графіка"Презентація "Книжкова графіка"Презентація "Книжкова графіка"Презентація "Книжкова графіка"Презентація "Книжкова графіка"Презентація "Книжкова графіка"Презентація "Книжкова графіка"Презентація "Книжкова графіка"Презентація "Книжкова графіка"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Книжкова графіка

Номер слайду 2

Графіка - це різновид мистецтва, назва якого походить від грецького слова, що в перекладі означає «пишу, дряпаю, малюю». Основним засобом створення художнього образу у графіці є лінія, штрих, які творять контур предмету або фігури.

Номер слайду 3

Мова графіки та головні його виражальні засоби - це лінія, штрих, контур, пляма і тон. Бере активну участь у створенні загального враження від твору графіки білий аркуш паперу. Домогтися виразного малюнка можна навіть при використанні тільки чорного кольору. Саме тому графіку часто називають мистецтвом чорного і білого.

Номер слайду 4

Витоки малюнку можна знайти у наскельному живописі неолітуантичному вазописісередньовічній мініатюріОсновою для малюнку слугували вологий пісок, пласке каміння, волога глина. З часом малюнки перенесли на керамічні вироби і тканини. В Давній Греції головними виразними якостями графіки були лінії і силуети (античний чорнофігурний вазопис, червонофігурний вазопис). З епохи Відродження малюнок виконуюється із заст. багатьох засобів: олівця, вугілля, крейди, сангіни, пера, пензликів і різних сортів чорнил, туші, акварелі.

Номер слайду 5

З часом ускладнилися засоби друкованої графіки - офорт, літографія, ліногравюра тощо.Інший різновид графіки - гравюра або естамп (станкова графіка). Це вид графіки, в якому зображення є друкованим відбитком рельєфного малюнку, який виконується художником на тому чи іншому матеріалі.

Номер слайду 6

Твори друкованої графіки можуть відтворюватися (тиражуватися) у багатьох рівноцінних примірниках - естампа. Кожен відбиток є оригіналом, а не копією твору. Малюнок є основою всіх видів графіки та інших видів образотворчого мистецтва. Як правило, графічне зображення виконується на аркуші паперу.

Номер слайду 7

Специфічні види в станковій графіці лубок (народна картинка)газетно-журнальна - карикатура від італ. Caricature - перебільшувати; це зображення, в якому комічний ефект створюється з'єднанням реального і фантастичного

Номер слайду 8

Художнє оформлення газет і журналів будується на основі зв'язку з текстом, так само як і в книжковій графіці, і витримується в єдиному стилі в рамках одного типу видання. Найважливішою областю є книжкова графіка. У стародавніх рукописних книгах малюнки виконувалися і розфарбовувалися вручну. Вони називалися мініатюрами. style.font. Weightstyle.font. Weightstyle.font. Weight

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Всі елементи книжкового оформлення - і розташовані всередині книги, і зовнішні - створюють цілісний твір мистецтва. Художник визначає розміри (формат) книги, особливості шрифту, розміщення набору (тексту), різноманітного ілюстративного матеріалу. Але особливо велика роль художників ілюстраторів, коли вони виконують елементи зовнішнього оформлення книги {суперобкладинку, палітурка чи обкладинку), форзац і різні елементи оформлення всередині книги (авантитулі, титульний лист, шмуцтитул, ілюстрації).

Номер слайду 11

Новим видом є комп'ютерна графіка. Художники виконують композиції з складно пересічних ліній, об'ємних елементів, візерунків, колірних плям на екрані дисплея, а потім друкують на принтері отримані зображення. Здатність графіки швидко відгукуватися на актуальні події, висловлювати почуття і думки художника, розвиток техніки створюють умови для виникнення нових видів графіки.

Номер слайду 12

Коллекция элементов для вставки на слайды

Середня оцінка розробки
Структурованість
1.0
Оригінальність викладу
1.0
Відповідність темі
1.0
Загальна:
1.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чудная Ольга Віталіївна
    Наукові помилки!!!! Цитати із презентації: "гравюра або естамп (станкова графіка)" а наступне речення заперечує попереднє: " Це вид графіки, в якому зображення є друкованим відбитком". АВТОР! Гравюра та естамп - це тиражна графіка.. -"композиції з складно пересічних ліній" -"З часом ускладнилися засоби друкованої графіки - офорт". АВТОР! Офорт - це вид. Засоби графіки - лінія, крапка, силует
    Загальна:
    1.0
    Структурованість
    1.0
    Оригінальність викладу
    1.0
    Відповідність темі
    1.0
pptx
Додано
1 липня 2022
Переглядів
1973
Оцінка розробки
1.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку