Презентація книжкової виставки "Безпечна країна"

Про матеріал
До тижня правил безпеки дорожнього руху. для бібліотекарів презентація книжкової виставки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація книжкової виставки «Безпечна країна»Підготовила: Клешніна марія олегівна

Номер слайду 2

Коли в сім’ї народжується дитина, дорослі піклуються про неї й оберігають від усіляких небезпек. Та малюк швидко росте й щодень стає кмітливішим і самостійнішим. Щоб дитина не завдавала шкоди своєму здоров’ю, не наражалася на небезпеку, вона має вміти користуватися побутовими приладами, знати правила дорожнього руху та пожежної безпеки. Сучасні умови додають до необхідних знань ще правила безпеки в умовах війни. Мінна безпека – знання №1 на часі.

Номер слайду 3

Рекомендую до ознайомлення книжки з теми безпеки дорожнього руху

Номер слайду 4

Шипарьова О. В. Що робити, якщо... Безпека на дорозіКнига ''Безпека на дорозі'' стане в нагоді юному читачеві. Адже в ній подано різноманітні ситуації, які можуть трапитися з дитиною в дорозі: чи то проїхала свою зупинку, чи то стороння людина пропонує підвезти тощо. Також представлено чекліст - це пам'ятка про те, як треба діяти в тій чи іншій ситуації. У кінці кожної історії юному читачеві запропонована рубрика ''Перевір себе''

Номер слайду 5

Правила дорожнього руху. Вчимося з радістю. Отже, на прогулянку! Ось тротуар. З маленького ягуара беремо приклад не ходити проїжджою частиною. Потрібно перейти дорогу? Хто підкаже, як це треба зробити? Наше слоненя у бейсболці! Курочка з курчатами роз’яснять правило переходу дороги на зелене світло світлофора. А їжачок розповість, як перейти дорогу без знаків.

Номер слайду 6

Каспарова Ю. «Безпека для зайченят, дівчаток і хлопченят». Як навчити дитину правилам безпеки у будинку та на вулиці? Як допомогти засвоїти правила без нудних моралей? Чи можливо розповісти маленькому непосиді про небезпеку, не налякавши його, а навчивши цю небезпеку запобігати? Слухаючи історії, виконуючи завдання, ваш маленький шустрик:- дізнається про те, що може бути небезпечним;- засвоїть правила дорожнього руху;- познайомиться з основами безпеки у будинку, на прогулянці, на відпочинку;- навчиться грамотно поводитися в різних ситуаціях;Ненав’язливе навчання – надійна страховка здоров’я і життя вашого улюбленого малюка!

Номер слайду 7

Ірина Сонечко На дорозі будь уважним. Разом із гарненьким песиком Гавчиком ваша дитина легко й охоче буде вчитись і пізнавати навколишній світ. А допоможуть йому в цьому веселі ігрові вірші Ірини Сонечко та чудові ілюстрації Галини Бродської.

Номер слайду 8

Цікаві правила дорожнього руху. Наталія Чуб. Це захоплива казкова історія про пригоди інопланетян на Землі, про справжню дружбу і взаємовиручку. Разом з її головними героями Ваней, Даней і їх новими друзями — марсіанами можна легко, а головне — ненудно вивчити основні правила дорожнього руху і дорожні знаки. Гра, яка є в книзі, допоможе збудити інтерес до глибшого їх вивчення. Дитя зможе програвати різні ситуації, що відбуваються на дорозі, побувати як водієм, так і пішоходом.

Номер слайду 9

Правила дорожнього руху для малят Ця книжка яскраво, у доступній ігровій формі навчить дитину правилам дорожнього руху. Вона розповість, як правильно ходити тротуаром, де гратися, як правильно переходити проїзну частину, як поводитися в громадському транспорті й на зупинці, познайомить із дорожніми знаками, дорожньою розміткою та світлофорами. Окрім того, ця книжка допоможе розвинути увагу, логічне мислення, пам’ять, навчить дитину самостійно мислити. Велика кількість малюнків, прикладів, цікавих завдань допоможуть краще засвоїти матеріал і зроблять навчання веселим та захопливим.

Номер слайду 10

Сюжет видання «Мінна безпека не без ПЕКа» допомагає максимально розкрити дуже складну й, на жаль, актуальну тему сьогодення. А поведінка головних героїв у ситуаціях, пов’язаних з мінами чи вибухонебезпечними предметами  стає взірцем для наслідування й навчає правилам безпеки, знання яких може врятувати життя! Події розвиваються на планеті Чудасії, яка дуже схожа на Землю, проте дечим відрізняється. Головний герой – добрий і кмітливий песик на ім’я ПЕК, який був обдурений лиходієм Бенгом. Натомість, щоб потайки підкладати діточкам цікаві предмети та подарунки, Пек розкладав вибухівку! Планеті загрожувала біда! Через випадковість від міни постраждав сам собака. Його життя врятували дівчинка Ліка та її друг Макс. І звісно ж, вони потоваришували! Вони не лише самі правильно поводилися у небезпечних ситуаціях, а й пояснювали іншим жителям планети, яких правил важливо дотримуватись, щоб залишатися у безпеці.

Номер слайду 11

Корисні плакати для використання під час проведення уроків пдр

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

pptx
Додано
13 листопада 2022
Переглядів
354
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку