Презентація "Виконання базової модельної сучасної чоловічої стрижки «Британка»"

Про матеріал
Мета уроку: набуття здобувачами професійно-технічної освіти професійних компетентностей щодо виконання базової модельної сучасної чоловічої стрижки «Британка» з дотриманням вимог організації робочого місця, охорони праці та норм професійної етики
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виконання базових модельних сучасних чоловічих стрижок. Виконання базової модельної сучасної чоловічої стрижки «Британка»Розробила майстер виробничого навчання: Гуркіна Х. О.

Номер слайду 2

Мета уроку: Освітня: набуття здобувачами професійно-технічної освіти професійних компетентностей щодо виконання базової модельної сучасної чоловічої стрижки «Британка» з дотриманням вимог організації робочого місця, охорони праці та норм професійної етики Розвиваюча: оволодіння здобувачами професійно-технічної освіти ключовими компетентностями: вмінням творчо мислити, ефективно використовувати робочий час, орієнтуватися в інформаційних джерелах, аналізувати, класифікувати, порівнювати інформацію, формулювати висновок; розвивати естетичний смак, креативність, самоконтроль, комунікативність, уважність, спостережливість, самостійність, відповідальність. Виховна: виховання моральних якостей здобувачів професійно-технічної освіти в т.ч. активної життєвої позиції, поваги до професії, майстра виробничого навчання і клієнтів, старанності, цілеспрямованості, впевненості, сумлінності, толерантності, такту).

Номер слайду 3

Інструктаж з охорони праці№ УП-03-21 Інструкція з охорони праці для здобувачів освіти при виконанні стрижки волосся  Перед початком роботи з кожним клієнтом здобувач повинен помити руки з милом, накрити клієнта чистим пеньюаром, закрити його чистою серветкою, а підголівник крісла - паперовою або бавовняною серветкою. Щоб попередити попадання стриженого волосся за комір, між пеньюаром і шиєю клієнта треба прокласти паперовий комірець. При роботі з ножицями не слід вставляти пальці глибоко у кільця ножиць, бо це перешкоджає роботі. Полотна ножиць повинні рухатись вільно. Ножиці необхідно оберігати від падіння та удари об тверді предмети. Зберігати ножиці слід у футлярі або чохлі. Протерти, провести дезінфекцію та скласти на відведеному для них місці (або здати майстру виробничого навчання) інструменти та т. ін., якими користувалися під час роботи. Прибрати робоче місце, підмести та вимити підлогу. Зняти спецодяг, очистити його і покласти в відведене місце.

Номер слайду 4

Актуалізація опорних професійних компетентностей

Номер слайду 5

Актуалізація опорних професійних компетентностей

Номер слайду 6

ПОЯСНЕННЯ НОВОГО МАТЕРІАЛУСУЧАСНА ЧОЛОВІЧА СТРИЖКА “БРИТАНКА”Вперше про «Британку» дізналися в 50-х роках, вона з’явилася в Великобританії і виступала візитною карткою британської субкультури «Тедді-бої».

Номер слайду 7

ПОЯСНЕННЯ НОВОГО МАТЕРІАЛУСУЧАСНА ЧОЛОВІЧА СТРИЖКА “БРИТАНКА”Закріпили її популярність такі особистості, як Елвіс Преслі, Джеймс Дін, Літл Річард. Укорочені віскі і потилицю протиставлені подовженою маківці і чубчик. Виглядає таке поєднання оригінально, але і вимагає регулярної укладання.

Номер слайду 8

ПОЯСНЕННЯ НОВОГО МАТЕРІАЛУСУЧАСНА ЧОЛОВІЧА СТРИЖКА “БРИТАНКА”Зовні зачіска має схожість з такими популярними стрижками, як «Канадка», «Помпадур». «Британку» можна сміливо відносити до різновидів чоловічого «Андерката»«Помпадур» «Канадка»

Номер слайду 9

ПОЯСНЕННЯ НОВОГО МАТЕРІАЛУСУЧАСНА ЧОЛОВІЧА СТРИЖКА “БРИТАНКА”Трендової стрижку в наші дні зробили Кріштіану Роналду і Джастін Тімберлейк. Вони повернули чоловічий стрижці друге дихання, а також продемонстрували, що варіант підходить і тим, хто старший за віком, а не тільки молодим людям. В даний час «Британка» залишається затребуваною по всьому світу.

Номер слайду 10

ПОЯСНЕННЯ НОВОГО МАТЕРІАЛУСУЧАСНА ЧОЛОВІЧА СТРИЖКА “БРИТАНКА”Стрижка не вимоглива до форми обличчя. Головний критерій при виборі стрижці – це довжина шевелюри. «Британка» виконується виключно на середньому і довгому волоссі. Британка не виконується на коротке волосся. За структурою переважно, щоб волосся були прямими. Зачіска на кучерявою шевелюрі може виглядати неохайно, без властивої англійської акуратності і чіткості ліній. Непогано, якщо шевелюра буде об’ємною. Занадто рідке волосся буде складніше укладати.

Номер слайду 11

Пояснення нового матеріалу, демонстрація необхідних прийомів виконання робіт

Номер слайду 12

Пояснення нового матеріалу, демонстрація необхідних прийомів виконання робіт

Номер слайду 13

Пояснення нового матеріалу, демонстрація необхідних прийомів виконання робіт

Номер слайду 14

Пояснення нового матеріалу, демонстрація необхідних прийомів виконання робіт

Номер слайду 15

Пояснення нового матеріалу, демонстрація необхідних прийомів виконання робіт. Перегляд відео https://www.youtube.com/watch?v=TCv67 It6iis&ab_channel=APGAcademy

Номер слайду 16

ЗАКЛЮЧНИЙ ІНСТРУКТАЖСитуація: Ви працюєте перукарем в салоні краси, вам пропонують виконати сучасну модельну стрижку “Британка” на волоссі середньої довжини Завдання:

pptx
Додано
14 листопада 2022
Переглядів
1288
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку