Презентація «Коливальні процеси в техніці й живій природі»

Про матеріал
Презентація«Коливальні процеси в техніці й живій природі» дітям цікаво вчителям корисно
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Навчальний проект з фізики 7 клас «Коливальні процеси в техніці й живій природі»

Номер слайду 2

Теоретична частина . Коливальний рух. Обертальний рух. Звук.1. Яким є рух Землі навколо своєї осі?2. Якою є траєкторія руху тіла під час обертання?3. Муха повзе по шпиці велосипедного колеса, що обертається, від обода до осі. Як буде змінюватись її лінійна швидкість?4. Чому дорівнює період обертання хвилинної стрілки годинника?5. Частота обертання диска дорівнює 0,5 об/с. Чому дорівнює період обертання цього диска?6. Кулька, підвішена на довгій нитці, здійснює коливання. Положення рівноваги кулька проходить щосекунди. Чому дорівнює період коливань кульки?7. За один період тягарець, що здійснює коливання на пружині, проходить шлях 60 см. Якою є амплітуда коливань тягарця?8. Як зміниться період коливань математичного маятника, якщо довжину підвісу збільшити у 4 рази?9. Як зміниться частота коливань вантажу на пружині, якщо амплітуду коливань зменшити у 2 рази?10. Як зміниться частота коливань автомобіля на ресорах, якщо його завантажити цеглою?11. Чи почує людина звук від коливань тіла, якщо період його коливань дорівнює 0,02 с?12. Хто частіше махає крильцями під час польоту: комар чи джміль? Чому?

Номер слайду 3

Перевір себе сам 1. Обертальним рухом. 2. Дуга кола. 3. Зменшується.4. 60 хвилин.5. 0,2 с.6. 2 секунди.7. 15 см8. Збільшиться у 2 рази.9. Не зміниться.10. Зменшиться.11. Так, тому що частота дорівнює 50 Гц.12. Комар, звук вищий.

Номер слайду 4

Математичний маятник Пружинний маятник

Номер слайду 5

Коливання – це рухи ,що повторюються через рівні проміжки часу

Номер слайду 6

Вільний коливальний рух

Номер слайду 7

Поспостерігавши за звучанням різних музичних інструментів скрипки, барабанів, сопілки можемо стверджувати, що інструменти, які звучать коливаються.

Номер слайду 8

Види коливань

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Наші дослідження (фоторепортаж )

Номер слайду 12

Чи кожний звук корисний для людини ?Коливання відіграють велику роль в житті людини. Іноді коливання виступають як друг і помічник людини, а іноді як підступний ворог.      Вченими багатьох країн світу проводяться дослідження з метою з’ясування впливу шуму на здоров’я людини.    Дослідження показали, що шум завдає суттєвої шкоди здоров’ю людини, але абсолютна тиша лякає і пригнічує її. Так, співробітники одного конструкторського бюро, що мали прекрасну звукоізоляцію, уже через тиждень стали скаржитися на неможливість роботи в умовах пригнічуючої тиші: вони були знервовані, втрачали працездатність. І, навпаки, було встановлено, що звуки значної сили стимулюють процес мислення, особливо процес рахунку.   Кожна людина сприймає шум по-різному.. Зменшення рівня шуму покращує самопочуття людини і підвищує продуктивність праці. З шумом необхідно боротися як на виробництві, так і в побуті. Уміння дотримуватися тиші – показник культури людини і його доброго ставлення оточуючих. Тиша потрібна людям так само, як сонце і свіже повітря.

Номер слайду 13

Над проектом працювали учні 7 класу КЗ “Гімназія І,ІІ ст.№2” Керівник проекту вчитель фізики Н. М. Шевченко

pptx
Пов’язані теми
Фізика, Матеріали до уроків
Додано
8 квітня 2019
Переглядів
55321
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку