Презентація "Колорит. Локальний колір. Особливості техніки гризайль"

Про матеріал

Презентація до уроку образотворчого мистецтва у 5 класі за темою "Колорит. Локальний колір. Особливості техніки гризайль"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Колорит. Локальний колір. Особливості техніки гризайль. Трубачова О.І.

Номер слайду 2

Колорит (від лат. Color – колір) – колірна побудова картини. Один або кілька кольорів, яким підпорядковані всі інші кольори твору образотворчого мистецтва. Локальний колір - колір, що властивий забарвленню предмета. Видиме забарвлення кожного предмета змінюється від сусідства з іншими зафарбованими предметами, але в суворій відповідності до кольору предмета.

Номер слайду 3

Красиве французьке Grisaille всього лише позначає слово «сірий»

Номер слайду 4

В образотворчому мистецтві так називають особливий вид живопису. З його допомогою художні картини створюються градаціями тону тільки одного кольору.

Номер слайду 5

Гризайль - техніка малювання. Одноколірність - це найголовніший принцип Grisaille. Традиційно - сіро-білий або коричнево-білий. Але можна використовувати будь-який інший колір, який здасться обґрунтованим для передачі основної ідеї твору.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Матеріали для роботи в цій техніці можуть бути будь-які: сепія, масло, гуаш, акрил, темпера, акварель. Починати освоєння гризайль краще з простих форм. Це може бути будь-яка геометрична фігура, ваза або фрукти.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Етапи малювання в техніці гризайль. Зробити ескіз. Нанести тонкий шар фарби, за винятком світлих місць на об'єкті. Почекати, поки робота висохне. Відобразити тіні. Дати роботі висохнути. Відзначити півтони. Почекати, поки підсохне фарба. Найсвітлішим тоном виділити освітлені місця і відблиски на предметах.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Техніка гризайль - це можливість відчути тональність, відтінки в межах одного кольору. Бачити не просто однобокий червоний або синій, а те багате різноманіття тонів, яке допомагає професійному художнику передати на полотні обсяг і натуралістичність зображуваних об'єктів.

Номер слайду 12

Спробуйте освоїти техніку гризайль. Для початку намалюйте 12 тонів одного кольору (6 тонів, додаючи білий колір; 6 тонів, додаючи чорний колір)

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

БАЖАЮ УСПІХУ

pptx
Додано
11 серпня 2022
Переглядів
1607
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку