Презентація "Поетапність виконання натюрморту"

Про матеріал
Презентація до уроку образотворчого мистецтва у 5 класі за темою "Поетапність виконання натюрморту"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Навколишній світ дуже привабливий, він вабить нас своєю красою природи: неба, рослин, дерев, тварин – яку художники відображають у пейзажі. Світ вабить нас різним постаттями людей, їх характером та зовнішністю, яку художники відображають у портреті. А щоб передати красу предметів побуту, художники створили такий жанр, як натюрморт.

Номер слайду 3

Натюрморт у перекладі з французької означає «мертва або нежива природа». Як жанр образотворчого мистецтва він виник у Голландії. Натюрморт остаточно оформляється як самостійний жанр живопису у творчості голландських і фламандських художників XVII століття. XVII століття в Європі – це вік розквіту натюрморту. Тоді були створені всі його основні різновиди.

Номер слайду 4

Дорогі учні, зверніть увагу на наш натюрморт. Він складається із трьох яблук, вони усі майже схожі між собою, але є помітна відмінність між відтінками. Через їх місце розташування кожне яблуко має свій колір. Тут є ледве помітна відмінність кольорів, що і називається нюансом. Нюанс – ледь помітна відмінність у якості форми, розміру, тону, кольору, фактури.

Номер слайду 5

ПОЕТАПНІСТЬ РОБОТИз натюрмортом. Обираємо формат. Знаходимо лінію горизонту. Визначаємо композиційний центр (позначаємо верх, низ)Промальовуємо основні контури та деталіПереходимо до роботи з кольором.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

pptx
Додано
11 серпня 2022
Переглядів
531
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку