Презентація "Жанри образотворчого мистецтва"

Про матеріал
Презентація до уроку ОТМ у 5 класі за темою "Жанри образотворчого мистецтва"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЖАНРИ В ОБРАЗОТВОРЧОМУ МИСТЕЦТВІ

Номер слайду 2

1) Портрет2) Натюрморт3) Пейзаж4) Марина5) Анімалістичний жанр6) Флористика7) Сюжетно-тематична картина8) Батальний. ЖАНРИ В ОБРАЗОТВОРЧОМУ МИСТЕЦТВІ:

Номер слайду 3

ПОРТРЕТ — це жанр образотворчого мистецтва, присвячений зображенню конкретної людини чи групи людей. На портреті зображується зовнішній вигляд конкретної, реальної, що існувала у минулому або існуючої в сучасному людини. Необхідна вимога, що висувається до будь-якого портрета, - передача індивідуального подібності.

Номер слайду 4

ПОРТРЕТ

Номер слайду 5

НАТЮРМОРТ (фр. nature morte - "мертва природа") - жанр образотворчого мистецтва, що показує неживі предмети, розміщені в реальному побутовому середовищі. У натюрморті зображуються предмети побуту, праці, творчості, квіти та плоди, бита дичина, виловлена ​​риба тощо.

Номер слайду 6

НАТЮРМОРТ

Номер слайду 7

ПЕЙЗАЖ (франц. paysage, від pays - країна, місцевість), жанр образотворчого мистецтва, зображення природної чи перетвореної людиною природи, довкілля, землі з її характерними ландшафтами, видами гір, річок, лісів, полів, міст, історичних пам'яток, всього багатства природи.

Номер слайду 8

ПЕЙЗАЖ

Номер слайду 9

МАРИНА або морський пейзаж - це особливий жанр образотворчого мистецтва, де основним елементом картини є море. Термін походить від слова marinus (лат. «морський»)

Номер слайду 10

МАРИНА

Номер слайду 11

АНІМАЛІСТИКА - жанр образотворчого мистецтва, основним об'єктом якого є тварини. Головним завданням анімаліста може бути як точність зображення тварини, так і художньо-образні характеристики, включаючи декоративну виразність або наділення тварин властивим людям рисами, вчинками та переживаннями (наприклад, байки).

Номер слайду 12

АНІМІЛІСТИКА

Номер слайду 13

ФЛОРИСТИКА - жанр образотворчого мистецтва, присвячений зображенню рослин та квітів.

Номер слайду 14

ФЛОРИСТИКА

Номер слайду 15

СЮЖЕТНО-ТЕМАТИЧНИЙ жанр - традиційний жанр образотворчого мистецтва, що визначається колом тем і сюжетів з повсякденного приватного та суспільного життя людини, з селянського та міського (у минулому - дворянського, купецького тощо) побуту.

Номер слайду 16

СЮЖЕТНО-ТЕМАТИЧНИЙ ЖАНР

Номер слайду 17

БАТАЛЬНИЙ (від фр. bataille - битва) - жанр образотворчого мистецтва, присвячений темам війни та військового життя. Головне місце у батальному жанрі займають сцени сухопутних, морських битв та військових походів. Художник прагне часто розкрити історичний сенс військових подій, що зближує батальний жанр із історичним. А сцени військового побуту часто пов'язують його з побутовим жанром.

Номер слайду 18

БАТАЛЬНИЙ

pptx
Додано
12 серпня 2022
Переглядів
1446
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку