Презентація "Комп’ютери бувають різні. Сучасні комп’ютери"

Про матеріал

Презентація до уроку інформатики у другому класі за підручником Ломаковської Г.В. з теми "Комп'ютери бувають різні. Сучасні комп'ютери". Засвоїти матеріал уроку учням допоможуть відомі їм герої мультфільму "Фіксики".

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Комп’ютери бувають різні. Сучасні комп’ютери. Підготувала вчитель інформатики. Конотопської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 3: Коперсако Ольга Миколаївна. Підручник: Сходинки до інформатики: підруч. Для 2 кл. загальноосвіт. навч. закладів/ Г. В. Ломаковська, Г. О. Проценко, Й. Я. Ривкінд, Ф. М. Рівкінд.- К.: Видавничий дім «Освіта», 2012. - 160 с. Урок №3

Номер слайду 2

Правила: перший учень називає чим можуть бути корисні компю’тери, другий озвучує попереднє висловлення і називає своє, третій – два попередні та своє і т.д. Порядок слів зберігається. Гра “Снігова куля”

Номер слайду 3

Гра «Впізнай професію»Якщо людина цієї професії користується комп’ютером, то ви повинні плеснути в долоні

Номер слайду 4

Уявіть собі, що ви експерт з персональних комп’ютерів. Комерційна фірма звернулася до вас щодо закупівлі комп’ютерів:1) для директора;2) для секретаря;3) для бухгалтера. Які комп’ютери ви порадите кожному працівнику фірми?

Номер слайду 5

Магазинелектроніки

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Стаціонарнийкомп’ютер

Номер слайду 8

Стаціонарнийкомп’ютер. Ці комп’ютери можуть зустрітися вам в різних місцях (школа, бібліотека, лікарня, банк та ін.) чи вдома. Недолік персональних комп’ютерів полягає в тому, що вони встановлюються в певному місці, їх не можна часто пересувати. Перевагою є їх потужність та зручність у використанні. Частіше стаціонарні комп’ютери більш придатні для професійного використання та навчання.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Ноутбукита нетбуки

Номер слайду 11

Ноутбук. Невеликі за розміром. Зручно брати із собою в подорожі, відрядження, виступати на різних зібраннях чи презентаціях. Досить потужні, тому їх можна використовувати для читання, малювання, перегляду фільмів та мультфільмів, виконання завдань у навчальних програмах та перепочинок з комп’ютерними іграми.

Номер слайду 12

Нетбук Основне призначення цих персональних комп’ютерів – доступ до мережі Інтернет

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Кишенькові персональнікомп’ютери

Номер слайду 15

Кишенькові персональні комп’ютери. Він маленький, не має клавіатури. Інформація вводиться за допомогою сенсорного екрана, тобто дотиком до екрана або пальцем, або спеціальною паличкою, яка називається стілус. У кишеньковий персональний комп’ютер можна, як у щоденник, записувати домашні завдання, цікаві шкільні заходи, мамині доручення, проводити обчислення. Його також можна використовувати для читання електронних підручників, слухання музики, перегляду кінофільмів.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Мікрокомп’ютери

Номер слайду 18

Мікрокомп’ютери. Це пристрої, у яких всередину вмонтовані мікрокомп’ютери. Їх вбудовують у годинники, мобільні телефони і навіть одяг. Мікрокомп’ютери широко використовуються у медицині під час дослідження здоров’я людей.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Фізкультхвилинка

Номер слайду 21

Стаціонарний персональний комп’ютер. Кишеньковий персональний комп’ютер. Нетбук. Мікрокомп’ютер. Ноутбук54312 Назви комп’ютери у порядку збільшення їх розмірів

Номер слайду 22

Правила безпеки при роботі на комп’ютері

Номер слайду 23

Гра «Так чи ні»В кабінет інформатики потрібно вбігати і при цьому сильно кричати. (Ні)В кабінет інформатики потрібно входити спокійно, в чистому взутті і без верхнього одягу. (Так)Працювати за комп’ютером можна тільки з дозволу вчителя. (Так)Не можна торкатися і висмикувати дроти і розетки. (Так)

Номер слайду 24

Гра «Так чи ні»Працювати на клавіатурі потрібно чистими, сухими руками; легко натискаючи на клавіші, не допускаючи різких ударів. (Так)Приходячи до кабінету, приносьте із собою їжу та напої. (Ні)Не можна торкатися пальцями екрана монітора. (Так). Відстань від очей до екрана повинна бути не меншою ніж 50 см. (Так)

Номер слайду 25

Робота за комп’ютером

Номер слайду 26

Вправи для очей

Номер слайду 27

Робота в зошитіУрок 3с.

Номер слайду 28

Гра “Мікрофон”Комп’ютер, призначений для роботи на ньому однією людиною, називається…Портативні персональні комп’ютери– це… Спеціальна паличка, за допомогою якої вводиться інформація у кишеньковий комп’ютер, називається…Комп’ютери, які вбудовують у годинники, мобільні телефони, називають…

Номер слайду 29

Домашнє завдання. Прочитати текст підручника на ст. 17-21, розв’язати задачі №1,2 на сторінці 22,намалювати комп’ютер майбутнього.

Номер слайду 30

Закінчіть речення: На сьогоднішньому уроці для мене найбільш важливим відкриттям було…

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, 2 клас, Розробки уроків
НУШ
Додано
29 вересня 2018
Переглядів
7203
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку