Презентація "Комп’ютерна безпека. Безпека у мережі Інтернет".

Про матеріал
сприяти формуванню в учнів стійких переконань щодо дотримання правил комп’ютерної безпеки та безпеки в мережі Інтернет; розвивати здоров’язбережувальні компетенції, навички аналізу інформаційного потоку, вміння узагальнювати та робити висновки; виховувати свідому потребу в досягненні фізичного, психічного, соціального, духовного благополуччя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Комп’ютерна безпека. Безпека у мережі Інтернет. Н. ШУТКО

Номер слайду 2

Вправа «Відкритий мікрофон»- За останніми даними соціологічних досліджень, щодня людство виробляє такий об’єм інформації, який рівнозначний її виробленню за період від початку літочислення до 2023 року.- Яку роль у вашому житті відіграє інформація?

Номер слайду 3

Інформаційна безпека – стан захищеності життєво важливих інтересів людини, суспільства і держави, при якому запобігається нанесення шкоди через: неповноту, невчасність та невірогідність інформації, що використовується; негативний інформаційний вплив; негативні наслідки застосування інформаційних технологій; несанкціоноване розповсюдження, використання і порушення цілісності, конфіденційності та доступності інформації.

Номер слайду 4

Доступність інформації зростає завдяки комп’ютеру й мережі Інтернет. Кількість користувачів глобальної комп’ютерної мережі Інтернет з року в рік зростає. Завдяки сучасним комп’ютерним технологіям створюється єдиний інформаційний простір. Користувачі Інтернету мають доступ до величезної кількості інформаційних послуг — сайтів, радіо, телебачення, організацій і приватних осіб, електронної пошти, телеконференцій, оголошень, новин тощо.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Правила безпечного користування Інтернетом:1. НЕ змінюйте налаштування комп’ютера самостійно: у ньому встановлено захист від комп’ютерних вірусів. Користуйтеся тільки легальними антивірусними програмами.

Номер слайду 7

2. НЕ заходьте на підозрілі сайти, якщо про це попереджує захист комп’ютера.

Номер слайду 8

3. НЕ повідомляйте і не оприлюднюйте без дозволу близьких особисту інформацію: логіни та паролі до поштової скриньки, адреси, номери телефонів, фотографії свої та близьких, номери банківських карток тощо.

Номер слайду 9

4. НЕ зустрічайтеся ніколи наодинці з людиною, з якою познайомилися в Інтернеті, у малолюдних місцях.

Номер слайду 10

5. НЕ відповідайте на неприємну інформацію, яка може надійти на вашу електронну адресу. Про такі випадки обов’язково повідомляйте близьких.

Номер слайду 11

6. НЕ заважайте іншим користувачам, не робіть протизаконних вчинків в Інтернеті. Будьте чемними, доброзичливими та відповідальними в мережі.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Ситуаційні завдання. Якими можуть бути наслідки для здоров’я, якщо підлітки все дозвілля проводять, спілкуючись у соціальних мережах?

Номер слайду 14

Попрацюйте в парі або групіОбговоріть, чому слід додержуватися правил безпечного користування Інтернетом.

Номер слайду 15

Робота в групах. Вправа «Лист з Інтернету»Тож давайте перевіримо як ви запам’ятали правила безпечного користування Інтернетом. Уявіть, що вам надійшов лист в соц. мережі.

Номер слайду 16

-Яку відповідь Ви дасте на такі листи. Обґрунтуйте вашу відповідь: Лист 1. Привіт мене звати Сашко. Мені 15 років. Я живу в Києві. Шукаю друзів по переписці. Я полюбляю комп’ютерні ігри, читати книги, дивитися телевізор. Я мрію подорожувати. Хочу побувати в Лондоні ....

Номер слайду 17

Лист 2. Привіт мене звати Микола. Я хочу з тобою познайомитися. Мені 45 років. Я живу в Англії. Я маю власну фірму, музикальну студію. Пришли мені свою фотокартку та адресу.

Номер слайду 18

Лист 3. Всім!!! Наша організація займається збиранням коштів для безпритульних собак. Ми купуємо їжу, ліки. Не будьте байдужими до тварин! Наш рахунок № 657689790.

Номер слайду 19

Висновок. Наше життя вирує все швидше та швидше. Інтернет уже зараз став невід’ємною його частиною. Цілком ймовірно, що у найближчому майбутньому Всесвітня мережа повністю замінить усі інші засоби зв’язку. Та давайте зупинимось на мить і замислимось, чи дійсно ми хочемо провести усе життя у віртуальному світі? Бачити аватарки – замість живих облич, смайлики – замість живих посмішок. В решті решт як та на що втрачати власний час – це вільний вибір кожного. Але пам’ятайте, що Інтернет – це лише інструмент, яким Ви користуєтесь, щоб отримати відповіді на свої питання, підготувати реферати та доповіді, спілкуєтесь, якщо між вами величезні відстані. Вчіться користуватись Інтернетом із розумом.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯОбов'язкове:опрацювати матеріал підручника щодо вивченої теми (§ 30);додаткові (за бажанням): створити соціальну рекламу на тему «Я і соціальні мережі»https://naurok.com.ua/test/informaciyna-bezpeka-vpliv-zasobiv-masovo-informaci-na-zdorov-ya-i-povedinku-lyudey-964363.html

Номер слайду 22

Використано матеріали інтернету

pptx
Пов’язані теми
Основи здоров’я, 8 клас, Презентації
Інкл
До підручника
Основи здоров`я 8 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
2 червня 2023
Переглядів
1072
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку