Презентація "Компетентнісний підхід"

Про матеріал
Презентація звертає увагу на суть та ключові аспекти компетентнісного підходу, як основного принципу організації освітнього процесу в умовах НУШ. Стане в нагоді для забезпечення методичного супроводу вчителів в процесі впровадження реформи НУШ
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що таке компетентнісне навчання?

Номер слайду 2

Компетентнісне навчанняспрямоване на роботу з інформацією; сприяє опанування учнями компетентностей, умінь і навичок; дозволяє учням бути успішними, конкурентними, цінними на ринку праці.

Номер слайду 3

Ключові ознаки:4 проблемні ситуації1235практико-орієнтовані завдання аналіз та оцінювання інформаціїдіяльнісний підхіддіалог, взаємодія, формувальне оцінювання

Номер слайду 4

ознака компетентності*суб’єктність учня;*відповідальне ставлення до навчання;*уміння вчитися самостійно; *критичне мислення.

Номер слайду 5

ознака компетентностіУчень розуміє: Яка його мета;Де він зараз на шляху до мети?Що потрібно ще зробити, щоб досягти мети?

Номер слайду 6

 прояви компетентностіуміння ставити навчальні цілі;формулювати критерії правильності виконання завдання;організовувати власну діяльність самостійно;планувати час;звертатися по допомогу у разі потреби, а також надавати допомогу та співпрацювати у групі;здійснювати само- та взаємооцінювання.

Номер слайду 7

Вчителю необхідно: НАВЧИТИСЬ МИСТЕЦТВУ ЗАДАВАТИ ПИТАННЯЗрозуміти. Відчути. Аналізувати. Готуватись. Пробувати. Експериментувати. Поєднувати

Номер слайду 8

Таксономія Блума-ідеальна ілюстрація суті компетентнісного підходу (системний рух в розвитку мисленнєвої діяльності від найпростіших – до найскладніших рівнів)

Номер слайду 9

Отже, компетентнісне навчання-це:взаємодіярефлексіяактивністьдіяльністьпроблемністьтворчістьіндивідуалізація, диференціація, гнучкістьпрезумпція талановитостірадість пізнанняцінність дитинства… (ПРОПОНУЮ ДОПОВНИТИ …)

pptx
Додано
25 жовтня 2022
Переглядів
512
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку