Презентація " Компресійна повязка "

Про матеріал
Ознайомлення з технікою накладання компресійної пов язки. Алогоритм дій при зупиненні сильної кровотечі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання компресійної пов’язки

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Використання ізраїльського бандажу як компресійної пов’язки. Бандаж для першої допомоги з аплікатором для тиску на рану — The First Care. Bandage — ізраїльський бандаж (ізраїльська компресійна пов'язка) накладають у разі поранень на будь-яку поверхню тіла людини. Його можна використовувати в якості як асептичної, так і компресійної пов'язки.

Номер слайду 4

*Компресійна пов'язка → важливий елемент в алгоритмі зупинки масивної кровотечі і *застосовується в таких випадках: → для зупинки венозної кровотечі; → для зупинки масивної кровотечі: → після прямого тиску на рану, якщо кровотеча зупинилась або незначна; → після тампонування рани, якщо кровотеча зупинилась або незначна.

Номер слайду 5

Компресійна пов'язка створює → додатковий тиск на кровоносні судини в рані → завдяки цьому зупиняє венозну кровотечу.

Номер слайду 6

*Великі венозні кровотечі → небезпечні для життя→ правильно накладена компресійна пов'язка може врятувати життя. Для її накладання використовують бинти, а також інші перев'язувальні засоби.

Номер слайду 7

Послідовність накладання компресійної пов’язки:• Накладіть на рану стерильну або чисту марлеву серветку ;

Номер слайду 8

• поверх серветки (над усією поверхнею рани) накладіть валик з бинта (вати) або будь-яку іншу річ, наприклад мобільний телефон, за допомогою якого буде створюватись необхідний тиск;

Номер слайду 9

• валик притисніть до рани турами бинтової пов'язки, спостерігаючи поступову зупинку кровотечі. Щоб створити необхідний тиск для зупинки кровотечі, краще використовуйте еластичний бинт;

Номер слайду 10

• до рани можна прикласти міхур з льодом.

Номер слайду 11

Особливості накладання і використання компресійної пов’язки*Не затягуйте компресійну пов’язку настільки, → щоб вона перешкоджала кровообігу. *Валик, → що підкладають під бинт, → стискає поранені кровоносні судини → зупиняє кровотечу.

Номер слайду 12

*Якщо шкіра кінцівки → нижче компресійної пов’язки → стає холодною, блідою, синіє або німіє, а пульсу немає→ вона затягнута засильно. У разі таких порушень циркуляції крові, → послабте і перев’яжіть пов’язку.

Номер слайду 13

*Періодично оглядайте кінцівку → нижче рани (пальці рук або ніг), → щоб переконатися, що циркуляція крові збережена.

Номер слайду 14

Особливості накладання і використання компресійної пов’язки Компресійна пов’язка → має таку ж кровозупинну дію, як прямий тиск на рану. Але після накладання цієї пов’язки → руки людини, яка надає медичну допомогу, → звільняються і вона може виконувати інші дії.

Номер слайду 15

*Якщо машина швидкої допомоги → не зможе вчасно приїхати на місце події та самостійного транспортування постраждалого з масивною кровотечею до лікувального закладу, → заміна турнікета (джгута) на інші засоби, → у тому числі тампонування рани, → компресійну пов’язку або їх поєднання, → має проводити медичний працівник → якомога швидше, якщо дозволяють умови, → однак не пізніше двох годин після первинного накладання.

Номер слайду 16

У випадку зупинки масивної кровотечі на кінцівках перевагу надають→ прямому тиску на рану, → тампонуванню рани, → компресійній пов’язці та їх поєднанню. *Нерідко доводиться використовувати→ комбінацію цих способів.

Номер слайду 17

*Якщо ці методи не зупиняють кровотечу,→ накладається турнікет (джгут)

Номер слайду 18

Послідовність накладання компресійної пов'язки за допомогою ізраїльського бандажа на рану кінцівки: • Вийміть бандаж з прогумованої та поліетиленової упаковки.

Номер слайду 19

• Накрийте подушечкою всю поверхню рани кінцівки.

Номер слайду 20

• Еластичним бандажем обгорніть кінцівку 1 раз.

Номер слайду 21

• Проведіть його через отвір аплікатора для створення тиску на рану.

Номер слайду 22

• Поверніть в протилежний бік, притискаючи аплікатор до подушечки.

Номер слайду 23

• Повністю забинтуйте аплікатор і подушечку, створюючи необхідний тиск.

Номер слайду 24

pptx
До підручника
Захист Вітчизни (рівень стандарту, Основи медичних знань) 10 клас (Пашко К.О., Герасимів І.М., Щирба Ю.П., Фука М.М.)
Додано
25 лютого
Переглядів
152
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку