Презентація "Комунікація тварин"

Про матеріал
Матеріал направлений на сформування уявлення про комунікацію у тварин. Визначено основні поняття подані у підручнику. Розвиває критичне мислення учнів та виховує любов до тварин.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Комунікація тварин

Номер слайду 2

Пригадайте, яку поведінку тварин називають територіальною?

Номер слайду 3

У людському суспільстві основним засобом спілкування є мова

Номер слайду 4

Чи спілкуються тварини між собою?

Номер слайду 5

Коли тварина здійснює якусь дію, що змінює поведінку іншої особини, то можна говорити, що відбулася передача інформації- комунікація

Номер слайду 6

Стимул- це будь-який тип поведінкового впливу, що здатний змінити поведінку іншої особини

Номер слайду 7

Системи зв’язку. Зір;Слух;Нюх;Дотик;Смак

Номер слайду 8

Спілкування тварин. Звукові сигнали

Номер слайду 9

Спілкування тварин. Зорові сигнали

Номер слайду 10

Спілкування тварин. Хімічні сигнали

Номер слайду 11

Відкриття “мови танців”Карл фон Фріш

Номер слайду 12

Кішки нявкають тільки в присутності людей. Кішки не нявкають один на одного. Для внутрішньовидової спілкування вони використовую мову жестів або шипіння, а ось для своїх господарів вони можуть і сказати «мяу». Вони вимовляють цей звук, щоб привітати нас, звернути на себе увагу, випросити їжу (ось чому кошенята нявкають на свою матір, це єдиний виняток з правила) або показати, що вони чогось хочуть, наприклад, вийти погуляти.

Номер слайду 13

Спілкування між куркою і курчам Приблизно за день до народження курчат можна почути, як вони пищать в яйці. Мати-курка може кудкудакати у відповідь, щоб заспокоїти схвильованого курчати.

Номер слайду 14

Жаба, яку не можна почути. Жаба з Південної Азії, Huia cavitympanum, може спілкуватися, використовуючи ультразвукові частоти, який людський слух не може розрізнити. Ці тварини можуть чути і відтворювати звуки до 38 кілогерц, що на 18 кілогерц більше, ніж може розрізнити людина. Вчені вважають, що жаби використовують такі високі частоти, тк вони живуть в місцевості, де шумлять водоспади і звуки більш низької частоти просто неможливо розрізнити. 

Номер слайду 15

Мова жестів у риб. Деякі риби використовують плавники для того, щоб спілкуватися з родичами під час полювання. Вони вказують, куди повинна потрапити видобуток, потім, коли видобуток потрапляє в «пастку», вони повертаються до неї і зображують щось на зразок танцю, щоб позначити її присутність Також риба використовує подібний метод як сигнал до дії, ніби кажучи «Гей, хлопці, настав час пополювати ».

Номер слайду 16

Перевірка знань. Що таке комунікація між тваринами? У яких формах вона можлива?Що таке симул? Яка його роль у комунікації між тваринами одного виду?Який метод застосував Карл фон Фріш для вивчення “мови танців” бджіл?

Номер слайду 17

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Бардукова Ніна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
22 квітня 2020
Переглядів
13564
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку