Презентація Концепція “діалог” художньо-естетичного виховання

Про матеріал
Презентація про педагогічні види спілкування у художньо-естетичному вихованні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Концепція “діалог” художньо-естетичного виховання. Пономарьова Любов Олександрівна, керівник гуртка Чугуївського будинку дитячої та юнацької творчості

Номер слайду 2

Діалог. Під терміном "діалог" мається на увазі не просто розмова, бесіда, а, насамперед, ланцюжок взаємозалежних вербальних і невербальних спілкувань між педагогом і учнями на основі партнерських стосунків, обміну особистісними духовними цінностями.

Номер слайду 3

внутрішній діалог (інтеріоризована дискусія) діалог з митцем діалог культурдіалог особистісних смислів в системі "учень - учень" або "вчитель - учні"Комунікативна функція мистецтва виявляється в різних видах спілкування:ppt_x

Номер слайду 4

Розуміння мистецтва - це творчий процес співпереживання та інтерпретації, що носить активно діалогічний характер. Саме "діалог культур" дає змогу особистості не тільки прилучитися до вітчизняних і загальнолюдських цінностей, а й самовизначитися у світі культури, включитися в її творення і водночас вдосконалювати себе як суб'єкта культури.

Номер слайду 5

Пріоритетною має стати діалогова стратегія педагогічної взаємодії, забарвлена позитивними емоційно-естетичними переживаннями, захопленням художньою діяльністю, емпатійними почуттями, з домінуванням відчуття успіху, насолоди від мінімальної самостійної участі на шляху до пізнання мистецтва.

Номер слайду 6

В організації практичної художньої діяльності молодших школярів мають домінувати ігрові методики, підлітків - проблемно-пошукові методи, старшокласників - дослідницький, спрямовані на здійснення самостійних художньо-творчих проектів.

Номер слайду 7

Таким чином, методична система художньо-естетичного виховання та виховання мистецтвом має спрямовуватися на розвиток таких якостей як: ініціативність самостійність креативність критичність активністьсамовиховання самовдосконаленнясамореалізація

Номер слайду 8

Список літератури:https://studopedia.su/13_32995_sistema-hudozhno-estetichnogo-vihovannya-ta-ii-strukturnihttps://music-blog.org.ua › kontseptsiya-hudozhn..

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, Інші матеріали
НУШ
Додано
2 червня 2020
Переглядів
779
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку