Презентація корекційного заняття для дітей з ООП"

Про матеріал
Корекційно-розвиткове заняття з розвитку когнітивної сфери проводиться індивідуально. В процесі психокорекційної роботи важливо враховувати індивідуально-типологічні особливості кожної дитини, а сам процес корекції має проводитися в межах діяльності, доступної для дитини (ігрова, навчальна тощо).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Спілкування-привітання: Я скажу тобі привіт,Мій привіт тобі летить. Ми хороші дуже. Привітаймось, друже

Номер слайду 2

2. Розминка. «Сніговик». Вправа виконується стоячи. Уяви, тільки що зліпленого сніговика. Тіло повинне бути напружене, як замерзлий сніг. Прийшла весна, пригріло сонце, і сніговик почав танути. Спочатку «тане» і повисає голова, потім опускаються плечі, розслаблюються руки і т.д. В кінці вправи присідають до підлоги (на стільчик, килим) і почуваються як калюжка води. Необхідно розслабитися. Пригріло сонечко, вода в калюжі стала випаровуватися і перетворилася в невеличку хмарку. Дме вітер і жене хмарку по небу.

Номер слайду 3

Мовленнєва розминка (варто повторити, прочитати 2-3 рази) Мета: розвиток рухливості органів мовленнєвого апарату, створення умов для розвитку пам'яті, мислення, уваги. Ла-ла-ла: Алла дівчинка мала. Ли-ли-ли: В гості ми до неї йшли. Ло-ло-ло: В Алли тісто підійшло. Ла-ла-ла: Пирогів вона спекла. Л’є-л’є-л’є: Чаю Аллочка нал’є. Лі-лі-лі: Ось лимони на столі. Лю-лю-лю: Дуже кисле не люблю.

Номер слайду 4

4. Гра «Говори!» (Розвиток уваги, контролю імпульсивності) Вчитель каже: «Я буду задавати питання, а тобі треба на них відповісти після слова «Говори» Подивись у віконечко, яка зараз пора року? Говори. А як ти здогадався? Говори. А який сьогодні день тижня , число? Говори. А який зараз місяць? Говори. Тепер давай проспіваємо назви трьох (зимових) місяців. Говори. Яка сьогодні погода? Говори. А який в тебе настрій? Говори

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Знайди ключик, що відчиняє кожен із замків. Мета: розвиток уваги  та памʼяті, уміння порівнювати предмети та повʼязувати між собою. Роздивіться зображення знайдіть ключик, що відчиняє кожен із замків. Подивіться уважно та скажіть які  ключики  відкриють замочки. Скажіть де розташовані ці замочки (по середині, зверху, знизу)13241234

Номер слайду 9

6. Назвіть усі відомі вам геометричні фігури. Мета: розвиток памʼяті, уваги, здатності до узагальнення форм, уміння аналізувати  об’єкти.

Номер слайду 10

 Що ви бачите на малюнках? Назвіть усі відомі вам геометрчні фігури? Де вони розташовані, що саме зображують (сонце, квітку, тощо)?

Номер слайду 11

7. Гра «Хто літає?». (Розвиток концентрації уваги.) Називай предмети. Якщо предмет літає - піднімаємо руки, якщо не літає - руки опущені.

Номер слайду 12

Вправи з кубиками. Якщо є в тебе кубики, то виклади за зразком, якщо не має то намалюй по клітинкам 1233

Номер слайду 13

456

Номер слайду 14

78

Номер слайду 15

Релаксація . «Розгойдувати дерево». Пропонується уявити себе якимось деревом. Коріння – це ноги, стовбур – тулуб, крона – руки і голова. Починає дути вітер, і дерево плавно розгойдується – нахиляється вправо і вліво (3-5 разів), вперед і назад. Під час виконання рухів необхідно прагнути дотримуватися ритмічного дихання. В результаті виконання вправи посилюється діяльність внутрішніх органів, поліпшується еластичність легенів, особливо нижніх відділів, і кровообіг головного мозку.

Номер слайду 16

ЗАКЛЮЧНА ЧАСТИНА. Скоро нам прощатись час. Похвалити треба нас. Друже, гарно ми трудились. Може трішки притомились?На занятті грали ми,Що робили повтори Чи можете ви повторити, що ми робили на занятті? Що вам сподобалось? Що було важко? Чому навчилися? 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Дубина Вікторія Вікторівна
    Велике дякую! Цікаві вправи.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Інші навчальні предмети, 1 клас, Презентації
НУШ
Інкл
Додано
28 листопада 2023
Переглядів
691
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку