Презентація "Королева Вікторія та її доба"

Про матеріал

Для багатьох співвітчизників Вікторія здавалася «вічної» правителькою, інших вони за своє довге життя не знали. Вікторія стала символом цілої епохи, саме при ній Великобританія стала імперією, яка мала свої землі в Індії, Африці, Латинській Америці, саме при ній Британія пережила економічний і політичний злет. Зрозуміло, що багатьом в істеричної скорботи тих днів здавалося, ніби зі смертю королеви на рубежі століть руйнується світ, гряде катастрофа

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Королева Вікторія та її доба

Номер слайду 2

Король Георг ІІІ мав 12 дітей, однак жоден з них не зміг залишити законного наслідника. Правда, іноді думалось, що королем стане Едуард – четвертий син. Він жив разом з дружиною в німецькому князівстві і незабаром дізнався, що в них буде дитина.

Номер слайду 3

Сім”я незважаючи на величезні борги, змогла знайти кошти і переїхати у Кенсінгтонський двір, де народилася дівчинка, якій і суджено було зіграти величезну роль в житті Англії. Сталася ця подія 24 травня 1819 р.

Номер слайду 4

Навіть питання з іменем було складним, однак в кінцевому результаті на сімейній раді було прийняти рішення назвати дівчинку – Александрина - Вікторія.

Номер слайду 5

Герцогиня Кенська писала свої матері в Кобург, що новонародженій “Ймовірно, призначена доля зіграти величезну роль в історії Англії, якщо не народиться брат і не перехопить цю роль у неї з рук”. Батько Вікторії був фізично здоровою людиною, однак під час прогулянки попав під дощ, простудився отримав запалення легенів і 23 січня 1820 р. помер.

Номер слайду 6

Мати Вікторії була впевнена, що дитині необхідно приділяти якнайбільше уваги і контролю. У дівчинки навіть не було власної спальні, спала в мамині. Основною метою було: обмежити дочку від найменшої небезпеки. “Я знаю тільки, що мене виховували в не таких умовах, як моїх дітей. У мене ніколи не було своєї кімнати. У мене ніколи не було ні дивана, ні м'якого крісла, лише килими витерті та зношені.”

Номер слайду 7

Дитинство Вікторії було засновано на “Кенсінгтонській системі” основою, якої стала фраза “НЕ МОЖНА”: говорити з незнайомими людьми; виражати власні почуття при свідках; відступ від встановленого режиму; читання літератури на свій смак; вживати зайві солодощі.

Номер слайду 8

ІНТЕРЕСИ ВІКТОРІЇ: Читання книг, особливо історичних малювання спів танці написання літературних творів

Номер слайду 9

Після смерті короля Вільгельма ІV архієпископ та лорд Кенінгхем вирушили з Віндзора до Лондона, в Кенсінгтонський двір. Вікторія вийшла до них лише в 6 год. ранку, сівши в карету вирушила на коронацію, яка не була запланованою. Вікторія не знала, що їй робити і постійно запитуввала придворних : “ Благаю, скажіть, що я маю казати”

Номер слайду 10

КОРОНАЦІЯ

Номер слайду 11

На 20 – ти річчя королеви прибув і цесаревич Александр, майбутній імператор Александр ІІ. Вікторія подарувала йому перший і останній свій танець, чи – то через симпатію, чи – то через ввічливість. Міністр Мельбурн радив Вікторії триматися якомога далі від Росії.: Росія безперервно посилюється. Котиться, ніби снігова лавина до кордонів Афганістану та Індії і представляє собою велику небезпеку, яка може лише існувати для Британської імперії”

Номер слайду 12

В січні 1840 р. королева виступила в парламенті з промовою, яка стосувалася її майбутнього заміжжя. ЇЇ обранцем став принц Альберт Саксен – Кобургський. Він був Вікторії кузеном по лінії матері, однак побачились вони, коли Вікторії було 16 років.

Номер слайду 13

Медовий місяць вони провели у Віндзорському замку. Медовий місяць був скорочений до двох тижнів. “Для мене абсолютно неможливо не бути в Лондоні. Два чи три дні – це вже довгий час. Ти забув, моя любове, що я монарх”

Номер слайду 14

ІНТЕРЕСИ АЛЬБЕРТА ТЕХНІКА ЖИВОПИС АРХІТЕКТУРА ФЕХТУВАННЯ

Номер слайду 15

В кінці 1840 р. у сім”ї Вікторії та Альберта народилася дівчинка – Вікторія – Аделаїда, 1841 р. – народився син Едуард – засновник Саксен – Кобургської династії (династії Віндзорів)

Номер слайду 16

КОРОЛІВСЬКА СІМ”Я

Номер слайду 17

В 1851 р. пройшла Всесвітня виставка машин, промислових товарів і предметів мистецтва. Вона проходила в Лондоні, в споруді зі скляних блоків, які нагадували кришталевий двір.

Номер слайду 18

В 1856 р. королева звернулася до прем‘єр – міністра з посланням, метою якого було конституційно визнати права – принца Альберта. В 1857 р. Альберт отримав спеціальний королівський патент”, який надавав йому право йменуватися принцом – консортом, тобто принцом – чоловіком.

Номер слайду 19

Альберт помер у віці 42 р.(1861 р.) Скорбота залишилась до кінця життя. В Гайда – парку був збудований меморіал зі статуєю Альберта. “СВІТ ПОСМУТНІШАВ ДЛЯ МЕНЕ” “ЙОГО ПОГЛЯДИ НА СВІТ – СТАНУТЬ ДЛЯ МЕНЕ ТЕПЕР МОЇМ ЗАКОНОМ”

Номер слайду 20

МЕМОРІАЛ АЛЬБЕРТА

Номер слайду 21

Вікторія отримала титул імператриці Індії, і в знак подяки вона змусила Дізраелі прийняти титул графа.

Номер слайду 22

У 70 – х роках починається новий етап у житті Вікторії, це роки, коли у її життя входить Бенджамін Дізраелі. Вони двоє були справжніми аполагетами імперської політики. Основними гаслами для королеви стали : ХИТРІСТЬ, ПІДКУП, СИЛОВИЙ НАТИСК І ШВИДКІСТЬ.В 1875 р. хитрість Дізраелі приносить Британії основний пакет акцій Суецького каналу : “Справу зроблено. Він Ваш, мадам, - канал” – так писав прем'єр – міністр королеві.

Номер слайду 23

Характерні риси стилю: Змішання стилів готики, барокко і ренесансу Характерні кольори: коричневий, бордо Характерні елементи інтер'єру: Захламленність інтер'єра дрібничками Характерні конструкції: Як у готиці й у барокко

Номер слайду 24

Один із сучасників писав: «Щодо особистості королеви уникають говорити все, що думають. З того, що я чув про неї, виявляється, що в останні роки свого життя вона була доволі банальною поважною старою пані і нагадувала багатьох наших вдів з обмеженими поглядами, без жодного розуміння мистецтва і літератури, любила гроші, володіла деякими умінням розбиратися в справах і деякими політичними здібностями, але легко піддавалася лестощів і любила її ... Втім, публіка стала бачити в цій старій дамі щось на кшталт фетиша або ідола ... »

Номер слайду 25

З 1900 р. королева не могла читати без посторонньої підтримки.Ревматичний біль в суглобах став постійним. В липні 1900 р. повідомили про смерть сина Альфреда, а в листопаді про невиліковну хворобу дочки Віки. Вікторія відчувала наближення смерті написала процес її поховання: у всьому білому. Померла Вікторія 22 січня 1901 р. на острові Уайті, на 82 році життя.

Номер слайду 26

Смерть Вікторії після короткої хвороби щиро оплакували мільйони її підданих. І не дивно - для багатьох співвітчизників Вікторія здавалася «вічної» правителькою, інших вони за своє довге життя не знали. Вікторія стала символом цілої епохи, саме при ній Великобританія стала імперією, яка мала свої землі в Індії, Африці, Латинській Америці, саме при ній Британія пережила економічний і політичний злет. Зрозуміло, що багатьом в істеричної скорботи тих днів здавалося, ніби зі смертю королеви на рубежі століть руйнується світ, гряде катастрофа.

ppt
До підручника
Всесвітня історія 9 клас (Гісем О.В., Мартинюк О.О.)
Додано
3 січня 2019
Переглядів
4716
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку