Презентація "Косметичні проблеми підлітків. Типи шкіри.Догляд за шкірою і волоссям""

Про матеріал
У ресурсі «Косметичні проблеми підлітків. Типи шкіри. Догляд за шкірою та волоссям» розглянуто питання розділу «Фізична складова здоров’я». Презентація містить інформацію про особливості стану шкіри в підлітковому віці, типи шкіри та волосся, захворювання шкіри, косметичні проблеми підлітків та заходи для їх усунення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПАПУЖИНСЬКИЙ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС ТАЛЬНІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ РАТУШНА РАЇСА ДМИТРІВНА – ВЧИТЕЛЬ ОСНОВ ЗДОРОВ’Я УРОКИ ОСНОВ ЗДОРОВ’Я 7 КЛАС РОЗДІЛ 2. ФІЗИЧНА СКЛАДОВА ЗДОРОВ’Я ТЕМА 4. КОСМЕТИЧНІ ПРОБЛЕМИ ПІДЛІТКА. ТИПИ ШКІРИ. ДОГЛЯД ЗА ШКІРОЮ І ВОЛОССЯМ

Номер слайду 2

МЕТА: ОЗНАЙОМИТИ УЧНІВ З ТИПАМИ ШКІРИ Й ВОЛОССЯ, ОСОБЛИВОСТЯМИ ЇХ ФУНКЦІОНУВАННЯ У ПІДЛІТКОВОМУ ВІЦІ; СПРИЯТИ ФОРМУВАННЮ ВМІННЯ КОРИСТУВАТИСЯ КОСМЕТИЧНИМИ ЗАСОБАМИ. Епіграф:   Догляд за собою має початися з серця, інакше ніяка косметика не допоможе. (Коко Шанель)

Номер слайду 3

Ніжна шкіра немовлят чутлива до подразнень (засоби по догляду: присипки, дитяче мило). Коли дитина підростає, шкіра стає менш чутливою, однак дитина стає більш рухлива, часто падає. На шкірі виникають подряпини, в яких може виникнути запалення ( засоби по догляду: мило, йод, зеленка). Проблеми зі шкірою у дорослих людей: передчасне старіння, пігментні плями.

Номер слайду 4

Обговорення проблемної ситуації «Семикласниця побачила в себе на лобі маленький прищик і дуже засмутилася. Вона сіла перед дзеркалом і видавила його. Надвечір у неї утворився великий гнійник, і матуся, не зволікаючи, відвезла доньку до лікарні. Лікуватись довелося довго».

Номер слайду 5

У чому ж полягають косметичні проблеми підлітків? Найбільше в цьому віці підлітків хвилюють надмірна пітливість і поява вугрів. Кожен підліток помічає, що став частіше пітніти. Таке потовиділення пов'язане з посиленням функції потових залоз у період статевого дозрівання. Якщо регулярно не митися, то непри­ємний запах буде відчутний і на відстані. Слід пам'ятати про це! Отже, перша проблема вирішується доволі просто — частіше митися.

Номер слайду 6

Друга проблема складніша — це чорні цяточки на обличчі, які іноді обертаються на прищі. У підлітковому віці на шкіру впливають гормональні зміни, піт, інфекції та атмосферні забруднення. При закупорюванні сальних залоз і волосяних фолікулів на шкірі утворюються вугрі (наукова назва – акне). Існує декілька видів вугрів. Найпоширеніші – комедони, пустули, кісти.

Номер слайду 7

НА ЗАМІТКУ … Для того щоб уникнути неприємностей з вуграми, слід дотримуватися таких правил: - головна зброя проти вугрів - гігієна ( ретельно мити обличчя двічі на день протирати його спеціальними кос­метичними засобами, які відповідають твоєму типу шкіри й віку; - ніколи не чіпати запалених вугрів і не видавлювати їх влас­норуч, тим паче брудними руками; - якщо вугрів багато або їхня кількість збільшується, слід звернутися до лікаря-дерматолога й суворо дотримуватися його рекомендацій.

Номер слайду 8

  Типи шкіри             Жирна   Суха   Нормальна   Комбінована

Номер слайду 9

ОЗНАКИ ЖИРНОЇ ШКІРИ: • жирний блиск; • великі пори (при уважному розгляді шкіра схожа на пористу губку); • утворення вугрів і прищів у великій кількості.

Номер слайду 10

Ознаки сухої шкіри: • маленькі пори, незначне утворення вугрів і прищів; • лущення; • постійне відчуття стягнення та напруги; • шкіра позбавлена ​​блиску (матова).

Номер слайду 11

Ознаки нормальної шкіри: • пори практично непомітні; • відсутні прищі та вугрі; • добре зволожена, гладенька.

Номер слайду 12

Ознаки комбінованої шкіри: • на лобі, носі та підборідді шкіра має ознаки жирного типу; • на щоках та шиї — сухого.  

Номер слайду 13

«АСОЦІАТИВНИЙ КУЩ» Бруд   Бактерії   Мило   Запалення                   Захист організму   Шкіра   Косметика                           Засмага   Умивання    

Номер слайду 14

Косметологія – це наука про естетичні проблеми організму людини; пропонує способи усунення проблем зовнішності.

Номер слайду 15

Види косметичних засобів Гігієнічні: мило, шампунь, лосьйон для обличчя, дезодорант. Лікувальні: Засоби для проблемних ділянок шкіри. Профілактичні: зубна паста, ополіскувач, крем для рук. Захисні: крем для захисту від УФ- випромінювання. Декоративні: пудра, туш, помада. Неправильно підібрані косметичні засоби можуть нашкодити!

Номер слайду 16

З БАБУСИНОЇ СКРИНІ… Огірковий сік – відбілює, зволожує, звужує пори. Ромашка – протизапальна, протиалергенна, заспокійлива дія.

Номер слайду 17

З БАБУСИНОЇ СКРИНІ… Зелений чай – знімає подразнення, звужує пори. Екстракт кропиви - зменшує активність сальних залоз, усуває подразнення.

Номер слайду 18

З БАБУСИНОЇ СКРИНІ… Алоє – утримує вологу, зменшує запалення. Грейпфрут – підсушує шкіру, розчиняє комедони.

Номер слайду 19

ІНШІ ХВОРОБИ ШКІРИ Бородавки – доброякісні пухлини вірусного походження. Лікар допоможе позбутися їх легко і безболісно.

Номер слайду 20

ІНШІ ХВОРОБИ ШКІРИ Герпес – хронічне вірусне захворювання, що проявляється у вигляді висипання на губах. Для лікування герпесу існують медичні препарати (мазь, пігулки), їх вам порадить лікар.

Номер слайду 21

Типи волосся

Номер слайду 22

Завдання. “З мого досвіду. Як я доглядаю за волоссям”

Номер слайду 23

ПАМ’ЯТАЙТЕ ! Німецький поет Г. Гейне говорив: «Єдина краса, яку я знаю, - це здоров’я». Повноцінний сон, достатня кількість води, овочів і фруктів у щоденному раціоні, позитивні емоції, здоровий спосіб життя збережуть і покращать не тільки стан вашої шкіри, а загальне самопочуття. Будьте здорові!

Номер слайду 24

Кросворд                 5              2 4 3 6 1 7 8

Номер слайду 25

1.   Функція теплообміну між організмом та зовнішнім середовищем. (Терморегуляція) 2.   Хвороблива реакція шкіри на певні речовини. (Алергія) 3.   Щоденна водна процедура. (Умивання) 4.   Лікар, який займається хворобами шкіри. (Дерматолог) 5.   Засіб догляду за волоссям. (Шампунь) 6.   Шкідлива речовина, що негативно впливає на стан шкіри. (Нікотин) 7.   Результат перебування шкіри на сонці. (Засмага) 8. Біологічно активні речовини, що виробляються залозами внутрішньої секреції. (Гормони)

Номер слайду 26

ВИСНОВОК По – справжньому красива людина – не та, яка накладає тонни пудри і помади, а та, у якої чиста, гладенька і пружна шкіра, здорове волосся, ясні очі, гарна постава і доброзичлива посмішка.

Номер слайду 27

Все буде добре !

Номер слайду 28

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ: Література: 1. Воронцова Т.В. Основи здоров’я: 7 кл.: Посібник для вчителя. – Алатон, 2007. – 125 с. 2. Воронцова Т.В., Пономаренко В.С. Основи здоров’я: 7 клас.: Підручник для загальноосвітніх навчальних закладів. – К.: Алатон, 2007. – С. 84- 87. 3. Жадан О.М. Основи здоров’я: 7 кл.: Посібник для вчителя. – Х.: Основа, 2015. – С. 108 - 119. Інтернет-ресурси: 1.http://31.131.24.128/data/sb/07/7_klas_osnovi_zdorovja_bojchenko_2015.pdf 2.http://31.131.24.128/data/sb/07/7_klas_osnovi_zdorovja_bekh_2015.pdf 3. http://osvita.ua/school/lessons_summary/healt 4. https://www.youtube.com/watch?v=tB8aqflIRkw 5. http://uchitelska.at.ua/publ/serednja_shkola/osnovi_zdorov_ja_7_klas/44 6. http://uk.wikipedia.org/wiki

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 10
Оцінки та відгуки
  1. Яцук Наталія Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Старовойтова Марина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Domanetska Valentina
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Заводько Вікторія Валеріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Фролова Тетяна Миколаівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Пащенко Ольга Віталіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  7. Шульга Тетяна Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  8. Сліпухіна Надія Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  9. Ганжала Альбіна Леонідівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  10. Чорна Лариса Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 7 відгуків
ppt
До підручника
Основи здоров`я 7 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
29 жовтня 2019
Переглядів
37764
Оцінка розробки
5.0 (10 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку